Caz penal unic! Acuzat de arborarea pavilionului românesc pe o ambarcaţiune tocmai la... poalele Ceahlăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O banală plimbare cu un skyjet are repercusiuni penale FOTO Poliţia Neamţ
O banală plimbare cu un skyjet are repercusiuni penale FOTO Poliţia Neamţ

O acţiune a poliţiştilor a dus la constatarea unei infracţiuni rar întâlnite, abordarea fără drept a pavilionului român, tocmai la poalele masivului Ceahlău

Poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Neamţ, împreună cu cei din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Iaşi şi cu reprezentanţi ai Căpităniei Portului Bicaz,  au acţionat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui, pentru protejarea fondului piscicol şi prevenirea braconajului. 

Au fost constatate multe abateri de la legislaţie, dar

iese în evidenţă cazul unui individ din Piatra Neamţ, care deşi nu desfăşura activităţi ilegale în ceea ce priveşte pescuitul, s-a ales cu acuzaţii penale din cu totul alte motive. Iar una dintre ele este foarte rară în cazuistica judiciară din Neamţ, pentru că vizează domeniul naval. 

În timpul misiunii, poliţişti au „tras pe dreapta“, un pietrean de 48 de ani, în timp ce se afla pe luciul lacului de acumulare de la Bicaz, plimbându-se cu un skijet. Verificările

aveau să stabilească faptul că cel în cauză nu deţinea permis de conducător de ambarcaţiune. 

„Ambarcaţiunea nu era înmatriculată în Romania sau UE. Skijet-ul a fost indisponibilizat, fiind demarate

cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de arborarea fără drept a pavilionului român ori punerea în exploatarea sau navigare a unei nave neînregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 191/2003“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

O altă acţiune preventivă a cadrelor de la Poliţia Transporturi a avut loc pe data de 11 august, în staţiile CFR şi în trenurile de călători, care tranzitează judeţul Neamţ, pentru conştientizarea riscurilor pe care le implica escaladarea unui vagon de tren. 

Oamenii legii au discutat cu adolescenţi şi alţi călători despre evenimentul nefericit petrecut la 8 august. Atunci, două fete de 14 şi 15 ani au suferit arsuri în urma electrocutării. Ele se urcaseră pe un vagon de marfă din triajul Gării Roman, pentru a-şi face fotografii. Cea mai mare dintre ele a ajuns la Spitalul Sfînta Maria din Iaşi, cu arsuri pe 46% din suprafaţa corpului. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Românii pe care păcatele trecutului îi ajung din urmă. Pentru ce sunt extrădaţi în diverse ţări europene

Cruzime de neimaginat. Ce i-a făcut un individ unui cal, de bietul animal a trebuit eutanasiat

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite