Cum este ţinut în viaţă părintele Iustin la Mănăstirea Petru Vodă. Minunea în curs de certificare la mormântul duhovnicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geamul de pe mormântul părintelui Iustin nu îngheaţă uniform FOTO petru-voda.ro
Geamul de pe mormântul părintelui Iustin nu îngheaţă uniform FOTO petru-voda.ro

Monahii mănăstirii din Neamţ vorbesc despre o posibilă minune care se petrece la mormântul lui Iustin Pârvu. Condensul din interiorul geamului ce protejează de ger florile de pe mormânt nu se formează în zona unde este capul duhovnicului.

Călugării de la Petru Vodă susţin că mai mult de o săptămână au observat un fenomen legat de condiţiile atmosferice exterioare pe care nu ştiu cum să-l explice cu certitudine. „Minune? Fenomen fizic? Mesaj al Părintelui Justin de dincolo de mormânt” spun monahii despre ceea ce se întâmplă la mormântul duhovnicului de la a cărui moarte a trecut mai bine de un an şi jumătate.

„ În timpul nopţii şi atunci când temperatura scade sub 0 grade, condensul îngheaţă în forma trupului, iar în dreptul feţei îngheţul are un aspect distinct. Pe geamul de deasupra mormântului vaporii de apă ce ies din pământ se condensează într-un mod mai puţin obişnuit. În timpul zilei, dacă temperatura urcă peste 0 grade, în dreptul capului părintelui nu este nici un fel de condens, ci geamul este curat. În timpul nopţii şi atunci când temperatura scade sub 0 grade, condensul îngheaţă în forma trupului, iar în dreptul feţei îngheţul are un aspect distinct”, relatează reprezentanţii obştii mănăstirii.

mormant

Aceştia mai precizează că au amânat mai multe zile relatarea fenomenului pentru a fi siguri că ceea ce văd „nu e o întâmplare, o părere”. Trebuie precizat că pentru a proteja florile pe care maicile de la Mănăstirea Paltin le îngrijesc şi le schimbă săptămânal, pe perioada de iarnă a fost amenajată o cutie din sticlă care acoperă mormântul duhovnicului.   

„Dar ce, măi, mă duc să dorm?”

Din fotografiile realizate de aceştia şi publicate pe site-ul lăcaşului, se observă că la baza crucii, în zona unde este capul părintelui Iustin, sticla este perfect transparentă, lăsând să se vadă o floare roşie plantată pe mormânt în acel loc. Celelalte flori albe care alcătuiesc o cruce şi ornează de jur împrejur mormântul sunt ceva mai greu de observat din cauza sticlei îngheţate.

„Nu ne grăbim să afirmăm că este vorba de o minune, ci înţelegem şi prin aceasta că Părintele Justin este viu, pentru că sufletul său a fost cel mai viu suflet din cele pe care le-am întâlnit în această viaţă, şi că este adevărat ceea ce a spus cuiva în anul 1999: <Nu vă mai plângeţi că ce va fi după ce am să mor! Dar ce, măi, mă duc să dorm?>”, mai spun călugării.

Nu este prima relatare de la Petru Vodă care să întărească ideea că părintele Iustin Pârvu nu a fost un simplu monah, ci harul şi puterea sa acţionează şi dincolo de moarte. În zilele în care se pregătea înmormântarea sa, călugării au vorbit despre o minune în condiţiile în care busuiocul uscat folosit de părintele Iustin pentru binecuvântarea credincioşilor a înverzit în câteva ore, spre uimirea tuturor.

Busuiocul părintelui Iustin înverzit (sursa foto: petru-voda.ro)

busuioc

La 40 de zile de la moartea duhovnicului, s-a mai vorbit de o minune petrecută în chilia sa din mănăstirea Paltin (de maici) , unde părintele Iustin a petrecut ultimii trei ani din viaţă şi unde şi-a dat obştescul sfârşit.

„Pe fotoliul Părintelui de unde obişnuia să miruiască pelerinii în ultimii ani de viaţă, este aşezat un tablou cu imaginea Părintelui Justin, în mărime naturală, binecuvântând credincioşii. Aseară, în timp ce un ieromonah şi câţiva credincioşi mireni se rugau în chilia părintelui, tabloul părintelui a izvorât mir din mâna cu care binecuvânta credincioşii”, susţineau maicile de la Paltin.

Tabloul cu părintele Iustin despre care maicile au spus că izvora mir (sursa foto: paltin-petruvoda.ro)

tablou

Acestea au mai spus că din tablou a curs mir în decurs de o seară, aproape de ora la care părintele murise (23), dar minunea s-a repetat şi a doua zi dimineaţă.

Pe aceeaşi temă:

Minunile părintelui Iustin Pârvu. Mărturiile credincioşilor care găsesc în chilia de la Petru Vodă izvorul de tămăduire

Mii de pelerini au luat drumul mănăstirii Petru Vodă ca să-l pomenească pe părintele Iustin

Se strâng întâmplările minunate legate de părintele Iustin

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite