Minunile părintelui Iustin Pârvu. Mărturiile credincioşilor care găsesc în chilia de la Petru Vodă izvorul de tămăduire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de 2.000 de pelerini au participat sâmbătă, 14 iunie, la pomenirea ctitorului mănăstirii Petru Vodă. Cei mai mulţi sunt ferm convinşi că părintele face minuni şi în zilele noastre.

Curtea mănăstirii Petru Vodă a fost din nou de plină de credincioşi, veniţi să participe la parastasul părintelui Iustin Pârvu, la un an de la moartea sa. Ca şi la slujba din iunie 2013, au fost şi acum zeci de oameni care au venit îmbrăcaţi în costume populare, în timp ce alţii purtau însemnele tricolorului, sau drapelul naţional. 

La mormântul acoperit de trandafiri roşii, galbeni şi albaştri, credincioşii ajungeau doar după ce stăteau la o coadă care înconjura ca un brâu lăcaşul sfânt. O altă coadă se formase la intrarea în chilia părintelui Iustin. 

„Era ceva de vis, veneai împovărat aici, şi până să intri la părintele, simţeai deja o uşurare”, a explicat un pelerin la ieşirea din chilie. 

Părintele Iustin este prezent pe un tablou montat pe peretele chiliei:

image

Tămăduitor al bolilor

Pentru a nu fi uitate, minunile care i se atribuie părintelui Iustin sunt adunate în revista mănăstirii, „Atitudini” unde sunt prezentate mărturii ale celor care au primit ajutor de la părintele Iustin în probleme de sănătate, sau de altă natură. Maica E. relatează că a asistat la o scenă în care un bărbat bolnav, care venise cu fiul său în chilie, a fost vindecat pe loc. 

„Omul se aşează în genunchi cu lacrimi în ochi în faţa fotoliului unde Părintele Justin obişnuia să primească şi să asculte zeci, sute de pelerini în nevoi. Am aflat de la cei din familie că are probleme cu spatele, aşa că m-am gândit că ar fi bine să-i pun pe spate haina Părintelui Justin, pe care o purta adesea. La câteva minute(...), copilaşul se îndreaptă deodată spre tată şi îl întreabă încrezător: <Tati, tati, eşti mai bine, nu ?> Tatăl izbucneşte în acea clipă într-un plâns de bucurie şi se ridică în picioare singur. Durerea îi dispăruse şi era mirat cum de fiul lui cel mic văzuse vindecarea lui ? Cu lacrimi mângâietoare, au plecat, de data aceasta toţi pe picioarele lor, mulţumind Părintelui Justin pentru un aşa dar minunat”. 

La mănăstirea Petru Vodă caută alinarea suferinţelor şi mulţi oameni bolnavi:

image

O mărturile similară este a Ecaterinei, o femeie din Iaşi care avea dureri groaznice la spate, în urma unei căzături. Ea susţine că s-a apropiat cu spatele de haina părintelui, iar după jumătate de oră a simţit o ameliorare puternică a durerilor.

În articolul revistei editate de Fundaţia Iustin Pârvu este prezentată mărturia unei femei care relatează că părintele Iustin a ajutat-o foarte mult când era înscărcinată

„Aveam tromboflebită. Medicii nu mi-au dat nicio şansă să îmi duc sarcina până la capăt. Dar părintele mi-a spus că Maica Domnului m-a luat în evidenţă şi, deci, să nu-mi fac griji. Am născut şi sunt bine pentru rugăciunile părintelui Justin”.

„Nu împrumuta de la bancă! Împrumută de la altcineva!”

Ajutorul pe care oamenii l-au simţit din partea duhovnicului nu este remarcat doar în rezolvarea problemelor de sănătate, ci şi în necazurile vieţii cotidiene. 

Cornelia, o femeie din Vaslui spune că într-o noapte l-a visat pe părintele Iustin, şi i-a cerut binecuvântare pentru a face un împrumut în bancă. Duhovnicul i-a spus să nu ia credit, ci să împrumute de la altcineva. 

„Minunea este că eu mă gândeam la o colegă pe care o aveam şi care lucra în Italia, dar nu îndrăzneam să apelez la ea, pentru că era vorba de o sumă destul de mare. A doua zi, însă, după vis, aceasta m-a sunat şi s-a oferit singură să-mi dea suma necesară”, spune femeia care ulterior şi-a pierdut serviciul şi ar fi avut probleme mari cu restituirea creditului.

Părintele Iustin s-a dovedit şi un îndrumător pentru tinerii care i-au trecut pragul chiliei după cum spune Mihail din Botoşani. Din mărturia lui reiese că a venit la părintele de la Petru Vodă pentru un loc de muncă şi în câteva săptămâni s-a şi angajat. 

image

Pe aceeaşi temă: 

Mii de pelerini au luat drumul mănăstirii Petru Vodă ca să-l pomenească pe părintele Iustin

Se strâng întâmplările minunate legate de părintele Iustin

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite