Cadoul primit de o româncă de la familia din Italia unde era menajeră. În România poate fi trimisă la închisoare

0
Publicat:

O femeie din Neamț a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru uz de fals și conducere fără permis fiind prinsă conducând în România cu un permis italian falsificat. Ea susține că l-a primit cadou de la o familie de italieni cu influență.

Românca a primit un permis italian, fără să susțină examen, și a condus 10 ani FOTO Pixabay
Românca a primit un permis italian, fără să susțină examen, și a condus 10 ani FOTO Pixabay

Judecătoria Piatra-Neamț a pronunțat o primă sentință într-un dosar de uz de fals și conducere fără permis într-un dosar în care a fost trimisă în judecată o femeie prinsă de două ori conducând cu un permis italian falsificat. Femeia a fost prinsă prima dată în iulie 2019, apoi în decembrie 2020.

În ianuarie 2021, femeia s-a dus la Serviciul Permise și Înmatriculări pentru a schimba permisul italian cu unul românesc. În momentul în care au făcut verificări, polițiștii au descoperit că permisul româncei nu figurează în baza de date a autorităților italiene.

În urma acestei situații, pe numele femeii a fost deschis dosar penal pentru uz de fals și conducere fără permis, iar în urma anchetei s-a dovedit că permisul este fals.

Femeia a declarat că în cursul anului 2011, când se afla în Italia şi lucra ca menajeră pentru o familie de italieni, i s-a solicitat să depună documentaţia în vederea obţinerii permisului de conducere italian.

Deși a făcut școala de șoferi, femeia nu a susținut examenul pentru obținerea permisului, primind permisul „într-un plic alb”, de ziua ei. Femeia susține că a folosit acel permis cât a locuit în Italia, nefiind constatate nereguli nici atunci când a fost oprită de către carabinieri.

Femeia le-a mai declarat anchetatorilor români că nu a știut că permisul este falsificat, „ca urmare a faptului că familia angajatoare avea, în cercul său de prieteni, diverse persoane din cadrul autorităţilor publice (foşti poliţişti, deputaţi, persoane din administraţia locală sau centrală), cărora le făcea diverse servicii”.

În urma procesului, românca a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare.

„Instanţa apreciază că infracţiunile reţinute prezintă un grad ridicat de pericol pentru ordinea publică, având în vedere că inculpata a obţinut şi apoi s-a folosit de un permis italian falsificat, pentru a conduce pe drumuri publice (existând probe doar cu privire la conducerea pe drumurile publice din România din datele de 05.07.2019 și 13.12.2020), fără ca aptitudinile acesteia referitoare la circulaţia pe drumurile publice să fie verificate de instituţiile abilitate în vederea obţinerii permisului de conducere”, se arată în sentință, care nu este definitivă.

Judecătorul a avut în vedere, la pronunțarea sentinței, că femeia „este în vârstă de 36 ani, este căsătorită (având un copil în vârstă de 6 ani și 10 luni), are studii medii, lucrează pe postul de infirmieră/spălătoreasă și nu are antecedente penale”.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite