Avea permisul suspendat de patru zile, dar a gafat grav din nou. Ce l-a trădat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducătorul auto a fost depistat circulând cu 105 kilometri pe oră prin localitate FOTO Adevărul.ro
Conducătorul auto a fost depistat circulând cu 105 kilometri pe oră prin localitate FOTO Adevărul.ro

Un şofer care avea permisul suspendat de doar patru zile a gafat grav din nou, fiind prins de poliţişti când circula cu o viteză peste limita legală

În ultima zi de la finalul săptămânii trecute, poliţiştii din Neamţ au constat destule abateri de la normele în vigoare, iar în ceea ce priveşte infracţiunile la regimul rutier trei au fost acestea, ele vizând conducerea unui vehicul fără permis sau de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Dintre cele tot atâtea persoane care s-au ales cu dosare penale iese în evidenţă cel al unui individ din Bacău, care a

fost depistat circulând cu o viteză mult mai mare decât era limita în localitate şi care ştia la ce se expune, deoarece pierduse dreptul de a conduce doar cu câteva zile înainte. 

Se poate spune că şi-a asumat riscul şi a dat dovadă de inconştienţă, pentru că locul unde a fost depistat de cadrele de Serviciul Rutier Neamţ era la mai bine de 100 de kilometri distanţă de localitatea de domiciliu. Este foarte posibil ca cel în culpă să nu fie oprit de oamenii legii dacă circula o viteză 

regulamentară prin localitate, dar a fost trădat de faptul că a călcat prea tare pedala de acceleraţie. 

„La data de 14 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 29 de ani din judeţul Bacău, care a condus un autoturism pe DN12C, pe raza localităţii Neagra, comuna Taşca, fără a respecta viteza legală de deplasare în localitate, fiind înregistrat cu viteza de 105 km/h. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 9 martie 2021“, conform Poliţiei Neamţ. 

La volan, deşi era aproape în comă alcoolică 

I s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi îl aşteaptă tot ceea ce înseamă urmărirea penală, judecata şi o eventuală condamnare. Plus că, vreme de câţiva ani, va trebui să uite de şoferie, în calitate de participant la trafic urmând a fi doar pieton. 

Tot pe data de 14 martie, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 64 de ani, în timp ce conducea un autoturism deşi nu avea ce căuta la volan din cauza stării în care se afla. A fost tras pe dreapta în comuna Bicazu Ardelean, iar în urma testării cu aparatul etilotest a

rezultat o concentraţie de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, lucru pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Bicaz, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

De menţionat că valoarea în sânge a alcoolului este dublă faţă de cea din aerul expirat, astfel că în acest caz şoferul era aproape de coma allcoolică, strare care se instalează cam la doi la mie. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa licorilor bahice. 

În aceeaşi zi, cadrele de la Rutier au depistat în trafic alt conducător auto aghezmuit. S-a petrecut în oraşul Roznov, la un control de rutină fiind oprit un tânăr de 27 de ani, din localitatea menţionată. Cercetările aveau să stabilească că nu avea permis de conducere. În schimb, era băut. verificarea cu aparatul etilotest a arătat o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conform uzanţelor, a fost condus la un centru de permanenţă, pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un milionar român în euro şi-a violat repetat fiica de 13 ani, care a rămas însărcinată. Decizia judecătorilor

Cazul directoarei de spital ucise la serviciu. Soţul ucigaş, sentinţă aspră şi daune enorme

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite