Autorităţile din Neamţ fac verificări în familii. Un şir prea lung de copii care şi-au pierdut viaţa în accidente stupide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manevrele de resuscitare nu au avut efectul scontat FOTO Arhiva Adevărul
Manevrele de resuscitare nu au avut efectul scontat FOTO Arhiva Adevărul

Un băieţel de 4 ani a decedat stupid, el fiind ultima victimă de pe o listă neagră a copiilor din judeţul Neamţ, care şi-au pierdut viaţa în acest an. Autorităţile din Neamţ vor face verificări în familiile respective şi roagă totodată populaţia să aibă mai multă grijă de felul în care instruiesc copiii în faţa a tot felul de pericole.

Cazurile de copii şi adolescenţi care-şi pierd viaţa în condiţii

stupide, înainte de vreme, continuă în judeţul Neamţ. Un băieţel de 4 ani a decedat prin electrocutare, numele lui adăugându-se pe lista neagră a celor care au sfârşit în acest an. 

Cazul şocant s-a petrecut în comuna Dobreni, într-o familie cu resurse limitate. Pe data de 6 iulie, în jurul orei 16.00, poliţiştii şi cadrele medicale au fost solicitaţi să se deplaseze în localitatea menţionată, deoarece un băieţel nu mai avea semne vitale. 

Din primele cercetări s-a stabilit faptul că micuţul se afla în curtea locuinţei părinţilor, iar la un moment dat a introdus un obiect metalic într-un prelungitor. La vârsta lui, nu avea cum să realizeze că gestul îi poate fi fatal.

Împrejurările care au dus la producerea tragediei urmează a fi stabilite în cadrul anchetei declanşate de poliţişti şi urmează a se vedea dacă părinţii au dat dovadă de neglijenţă în supravegherea copilului. 

„Echipajul medical care a intervenit la faţa locului a constatat decesul minorului. În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc evenimentul în cauză“, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 

Băiatul decedat mai avea patru fraţi, iar părinţii nu au resursele necesare îngropării acestuia. S-a

implicat Carmen Suciu, preşedinta Asociaţiei „Născută Înger“, o fundaţie umanitară din Piatra Neamţ, iar un donator va contribui cu toatecele necesare. Referindu-se la ultimele tragedii din judeţ, aceasta a afirmat că„ „moartea este oprită pe la Neamţ“. 

„Instruiţi copiii despre pericole“

„Din nefericire, în ultima vreme au avut loc mai multe evenimente care au dus la sfârşitul tragic al unor copii. Atât în cazul de la Dobreni, cât şi în cazul de la Costişa (un înec - n.red.) ne-am autosesizat şi vom face o evaluare psiho-socială a familiilor în cauză, scopul fiind acela de a identifica dacă decesele au fost cauzate de un potenţial abuz, în speţă vorbim despre neglijenţă, sau au fost simple accidente nefericite“, a declarat Marlena Panduru, director general al DGASPC Neamţ. 

Specialiştii verifică dacă există alţi copii în familiile respective în situaţii de risc, astfel încât să poată fi dispuse măsurile de protecţie dacă este cazul. 

Pentru ca situaţii cu minori care sfârşesc tragic să nu se mai petreacă, reprezentanţii unor instituţii, ISU, Poliţie, Ambulanţă, DGASPC, recomandă părinţilor o supraveghere mai atentă a minorilor şi să le explice pericolele la care se expun. 

Cinci copii înecaţi în Bistriţa şi în Moldova 

În acest an, alţi cinci copii şi adolescenţi din judeţ şi-au pierdut viaţa. Pe 4 iulie, un băiat de 14 ani, din Costişa, s-a înecat în Bistriţă, în timp ce era la scăldat. Pe 2 iulie, doi adolescenţi din Horia au avut aceeaşi soartă. O fată de 17 ani a alunecat în albia Moldovei, iar fratele, de 16 ani, a sărit să o ajute. Seria neagră a minorilor înecaţi a început în februarie, când doi fraţi, de 7 şi 8 ani, din Borca, au căzut în Bistriţă, după ce gheaţa a cedat sub greutatea lor. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Spagă de 108.000 de euro adunată de un director de Ambulanţă în doar câteva zile. „Frăţia“ infracţională

O refugiată din Ucraina, mari necazuri şi în pribegie. Accident cu maşina în care era şi fiul de 4 ani

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite