Au rămas şi fără marfă, şi fără maşină, dar au dosare penale. Ce transportau în portbagaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descoperit 58.000 de ţigări într-un autoturism FOTO Poliţia Neamţ
Poliţiştii au descoperit 58.000 de ţigări într-un autoturism FOTO Poliţia Neamţ

Doi suceveni, care transportau marfă de contrabandă, au fost depistaţi la un control de rutină efectuat de poliţiştii rutieri din judeţul Neamţ

Doi suceveni au necazuri penale în Neamţ, după ce în maşina cu care circulau oamenii legii au descoperit ţigări de contrabandă în valoare de 45.000 lei, pierzând prin confiscare atât marfa ilicită, cât şi autovehiculul cu care era transportată aceasta. 

Cazul a ieşit la iveală pe data de 7 decembrie 2020, când poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au oprit pentru control de rutină, în localitatea Grinţieş, un autoturism condus de un bărbat, de 41 de ani, din judeţul Suceava. 

În timpul verificării maşinii, oamenii legii au descoperit, în portbagaj, 2.900 de pachete de ţigarete fără timbru, susceptibile a fi provenite din contrabandă. Dosarul a fost preluat de anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea unui

procuror. 

„Cele 58.000 de ţigarete, în valoare de aproximativ 45.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, poliţiştii au indisponibilizat autoturismul folosit la transportul ţigaretelor“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

În baza probatoriului administrat, cel în cauză, împreună cu un bărbat, de 56 de ani, pasager în autoturism, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Urmează ca

ancheta declanşată să stabilească dacă suceveni au aceeaşi contribuţie la săvârşirea infracţiunii de care sunt acuzaţi.

Spaima contrabandiştilor, un câine

O ultimă mare captură de ţigări făcută în judeţ a fost în luna august a acestui an, un rol esenţial în administrarea probelor ce au dus la inculparea unei femei avându-l Odek, un ciobănesc belgian aflat în „solda“ Poliţei Neamţ. 

La percheziţia efectuată la domiciliul persoanei vizate, patrupedul a descoperit o cantitate însemnată de ţigări de contrabandă, 105.560 de bucăţi. Având în vedere că pe piaţa neagră a ţigărilor, un pachet se comercializează cu circa 13 lei, un calcul simplu arată că ciobănescul belgian i-a cauzat inculpatei un „prejudiciu“ de peste 68.000 de lei. 

Odek are aproape zece ani şi este catalogat printre cei mai buni din ţară în specializarea sa, ajungând să fie spaima contrabandiştilor de prin târguri, oboare şi pieţe, sau a celor care se trezesc că le bat în „poartă“ oamenii legii. 

La Poliţia Neamţ a fost folosit, în primele misiuni, ca patruped „de urmă“, dar calităţile sale l-au recomandat pentru alte sarcini, schimbându-i-se „specializarea“ în detectarea produselor din tutun. Chiar dacă judeţul Neamţ nu este unul de frontieră, pentru că se învecinează cu Suceava, Iaşi şi Vaslui, este „tranzitat“ de contrabandiştii care încearcă să distribuie „marfa“ adusă din Moldova sau Ucraina.

 „Articolul 270 din Codul vamal prevede că introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace,

a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum a ajuns o copilă de 10 ani jucăria sexuală a unor bătrâni perverşi. Cel mai în vârstă are 87 de ani

Copilă de 16 ani, violată de tată şi lăsată însărcinată de frate. Sentinţe după povestea oribilă descoperită de procurori

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite