VIDEO Ploaie torenţială în Vestul ţării. În mai multe zone a fost oprită alimentarea cu energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploaie torentiala la Beius
Ploaie torentiala la Beius

După ce furtuna de duminică după amiază a lovit mai multe localităţi din Bihor, astăzi, când judeţul se află sub cod galben de ploi, natura s-a dezlănţuit din nou. O ploaie torenţială a căzut peste oraşul Beiuş, alimentarea cu energie electrică fiind oprită în mai multe zone ale oraşului.

Mai multe judeţe din ţară se află sub cod galben de ploi, iar printre numărându-se şi Bihorul. Oraşul Beiuş a fost lovit de o ploaie torenţială care a început puţin după ora 16.00.

Potrivit localnicilor,  nori nergi şi groşi s-au adunat deasupra oraşului încă din cursul după-amiezii. Imediat după ora 16.00 a început să cadă ploaia torenţială, astfel că pe mai multe străzi s-au strâns cantităţi mari de apă. Totodată, alimentarea cu energie electrică a fost oprită în mai multe zone ale oraşului. Au bătut şi clopotele  pentru a alunga norii de peste zonă, iar în jujul orei 17.00 ploaia s-a oprit.
Aflat sub o atenţionare cod galben de ploi, judeţul Bihor este „colorat” la fel şi de hidrologi.

Hidrologii au emis şi o avertizare de tip cod galben de inundaţii pentru Crişul Repede şi Crişul Negru, valabilă de miercuri, ora 18, până în noaptea de joi spre vineri, la ora 24.

În acest interval, pe cele două râuri, dar şi pe afluenţii lor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite