Furtuna face ravagii în Prahova. O maşină în care se află două persoane, blocată de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis să suspende cursurile pentru a evita situaţiile neplăcute FOTO Mediafax
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis să suspende cursurile pentru a evita situaţiile neplăcute FOTO Mediafax

Furtuna s-a dezlănţuit în Prahova începând cu ora 20.00 şi tot de atunci au început să apară efectele nedorite. Circulaţia pe DN1, la Intrare în Sinaia, este blocată parţial de copaci căzuţi pe carosabil, iar o maşină, în care se află două persoane nu mai poate înainta din cauza inudaţiilor.

ORA 21.20 Bulevardul Carol I din Sinaia este inundat, conform ISU Prahova. De asemenea au fost semnalate inundaţii şi pe mai multe străzi din Vălenii de Munte

ORA 21.15: Cele două persoane aflate în maşina blocată sub podul de cale ferată din Sinaia au fost salvate de pomieri şi se află în siguranţă. Urmează ca echipele de intervenţie să scoată şi maşina din apă.

UPDATE ORA 21.00. Biroul de presă al IJP Prahova anunţă că trunchiurile de copaci au fost ridicate de pe carosabil, iar pe DN1 se circulă pe ambele sensuri.

Doi Copaci care au căzut pe DN1, la intrare în Sinaia, în zona Posada, au avariat o maşină, anunţă biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Din fericire nu sunt victime, doar pagube materiale. 

Tot la Sinaia, în cartierul Cumpătu, au fost anunţate din nou inundaţii. Un autoturism în care se aflau două persoane a rămas blocat sub podul de cale ferată şi nu mai poate înainta din cauza nivelului ridicat al apei. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri pentru a-i ajuta pe oameni.

Elevii care au cursuri de dimineaţă nu merg joi la şcoală

  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CSJU), întrunit, miercuri la Ploieşti a decis ca elevii care învaţă de dimineaţă să nu meargă la cursuri. Motivul acestei decizii îl reprezintă codul portocaliu de furtună, valabil în Prahova, dar şi în alte patru jdueţe, până joi dimineaţa. 

CJSU a decis de asemenea ca elevii care au cursuri după-amiază să meragă la şcoală după programul normal.

Din cauza fenomenelor meteo extreme anunţate de ANM pentru Prahova, dar şi pentru alte patru judeţe, Dâmboviţa, Vrancea, Buzău şi Bacău, Inspectoratul Şcolar Prahova a decis să întrerupă cursurile începând de miercuri ora 15.30. Părinţii au fost înştiinţaţi de profesori să vină să-şi ia copiii de la şcoală, pentru a evita un dezastru similar celui din Vestul ţării.

Conform ANM, în intervalul miercuri, 20 septembrie, ora 16.00 - joi, 21 septembrie, ora 10.00 sunt aşteptate căderi masive de precipitaţii, de până la 70 l/mp, căderi de grindină şi descărcări electrice.

Reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au anunţat că pot interveni modificări în ceea ce priveşte programul unităţilor de învăţământ din judeţ. Astfel, dacă situaţia o va impune, CJSU va anunţa dacă va suspenda cursurile şi pentru elevii care învaţă joi după-amiază.

Pentru a preîntâmpina situaţiile nedoirte, ISU Prahova a decis creşterea capacităţii operaţionale de intervenţie, asta însemnând că 648 de pompieri militari sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie. De asemenea ISU Prahova a solicitat întăriri ale efectivelor de la ISU Călăraşi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite