Directorul ANM, despre furtuna anunţată în Bucureşti: „E foarte puţin probabil să se repete episodul de la Timişoara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florinela Georgescu la Adevarul Live FOTO Eduard Enea

Directorul ANM, Florinela Georgescu, temperează spaima de vijelie a bucureştenilor, apreciind că, miercuri seară, este de aştept o furtună de vară, cu ploi torenţiale şi fulgere. Georgescu spune că este puţin probabil, în opinia specialiştilor, să se repete episodul Timişoara.

“Vântul nu va bate mereu, vor fi rafale, este probabil să avem o prima intensificare când începe ploaia la Bucureşti şi-apoi la fiecare repriză de ploaie. La Timişoara a fost un episod excepţional, vântul a bătut cu peste 100 de kilometri la ora. Părerea noastră a specialistilor este că episodul de la Timişoara s-a întâmplat într-un context special şi este foarte puţin probabil să se repete”, a declarat, la Smart Fm, directorul ANM, Florinela Georgescu. “Vorbim de un episod de instabilitatea atmosferică, dar ca de vară”, a adăugat Florinela Georgescu.

“După cum aţi putut constata, şi astăzi a fost foarte cald, iar fenomenele meteorologice se adaptează în consecinţă. Avem aceeaşi stabilitate atmosferică asa cum este în mijlocul verii. De mâine, însă, se instalează toamna. În această seară ne aşteptăm la averse torenţiale, cantităţi mari de apă în timp scurt, descărcări electrice, vânt mai intens. Perioada cea mai critică este din această seară, începând cu ora 18, până mâine la ora 10,00. Vor fi reprize de ploaie, mai multe averse, intensificarea vântului. Recomandăm oamenilor să fie atenţi mai ales într-un oraş mare cum este Bucureştiul, unde există multe panouri publicitare, ghivece pe pervaz şi alte asemenea pericole. Vântul nu va bate mereu, vor fi rafale, este probabil să avem o prima intensificare când începe ploaia la Bucureşti şi-apoi la fiecare repriză de ploaie”, a detaliat directorul ANM în intervenţia sa la Smart Fm.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite