Un nou val de concedieri colective loveşte imperiul fraţilor Micula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 400 de angajaţi ai companiilor deţinute de fraţii Ioan şi Viorel Micula îşi vor pierde locul de muncă în perioada următoare. Imperiul construit de către fraţii Micula stă să se prăbuşească, de la o lună la alta, aceştia anunţând disponibilizări fără precedent.

Luna martie aduce un nou val de concedieri în judeţul Bihor. Şapte firme au trimis notificări către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, 482 de angajaţi riscând să rămână fără un loc de muncă. Valul cel mai mare este înregistrat la firmele deţinute de fraţii Ioan şi Viorel Micula. Nu este pentru prima dată, în ultima vreme, când la AJOFM Bihor ajung notificări de la firmele gemenilor Micula

Disponibilizări şi datorii

Potrivit conducerii AJOFM Bihor la Original Prod SRL Ştei, vor fi disponibilizaţi 20 din cei 68 de angajaţi, la  Multipack Păntăşeşti, 30 din 147, Starmill Păntăşeşti, 12 din 30 de angajaţi, Transilvania Security  60 din 404, iar la European Food SA, 150 din 1150 de salariaţi. Ioan şi Viorel Micula nu mai sunt cei mai bogaţi bihoreni, cum se întâmpla în 2010, când averea lor era estimată la circa 350 de milioane de euro. Anul trecut, imperiul magnaţilor valora, potrivit Forbes, circa 220 de milioane de euro, ceea ce îi clasează pe locul doi în topul miliardarilor bihoreni, după Zoltan Teszari. Firmele gemenilor ocupă şi în acest an locuri fruntaşe în topul celor mai mari zece datornici privaţi la bugetul de stat.

Cresc ofertele angajatorilor

Concedieri vin şi de la coreenii care deţin Hanil Electronics. 56 dintre cei 825 de angajaţi vor rămâne fără un loc de muncă. Totodată,sucursala de Transport a Feroviar Călători Cluj a anunţat disponibilizarea a 13 bihoreni, în timp ce firmele de confecţii SC Maxim şi SC Albatex SRL Beiuş  vor renunţa la 141 de oameni. Cu toate disponibilizările anunţate, directorul AJOFM Bihor, Doru Drăghici susţine că se înegistrează o creştere a numărului de locuri ofertate, ceea ce dă semne că firmele au trecut peste momentele cele mai dificile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite