Trucuri pentru geamuri curăţate fără dungi şi urme: metode folosite cu succes de firmele de curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curatirea geamurilor Foto-Arhiva
Curatirea geamurilor Foto-Arhiva

Pentru multe gospodine, spălatul geamurilor este o corvoadă. Pentru a da strălucire ferestrelor, produsele din bucătărie pot fi de mare ajutor.

Secretul obţinerii unor geamuri imaculate este să înlăturăm în primă fază stratul de murdărie şi praf acumulat de la ultima spălare, după care să utilizăm produse ce se găsesc în fiecare bucătărie.

1. Amoniacul

Pentru ferestre care rămân curate mai mult timp, se poate încerca un amestec de amoniac şi lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafaţa geamului. Într-un  litru de apă se adaugă un pahar de amoniac şi aceeaşi doză de lichid de vase. Se amestecă bine soluţia, după care se înmoaie o lavetă cu care să freacă şi se şterge bine geamul.

2. Alcoolul sanitar

"Urmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal. Se diluează alcoolul sanitar în apă şi se adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce s-a şters geamul, nu mai este nevoie să fie clătit", ne-a explicat Ileana Costa, reprezentanta unei firme de curăţenie.

3. Cartoful

În cazul în care petele sunt vechi şi profunde, ele pot fi eliminate cu ajutorul unei felii de cartof crud. Se freacă bine pata şi se aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Pe urmă se şterge cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă. 

4. Oţetul alb 

"Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Tot ce trebuie să facem este să diluăm jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Soluţia se vaporizează pe geam, după care se şterge cu o cârpă care nu lasă scame", a mai precizat reprezentanta firmei de curăţenie.

5. Sarea

De multe ori, geamurile, mai ales cele de la balcon şi bucătărie, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime. Aceste urme ies dacă folosim sare grunjoasă. Aceasta se dizolvă în oţet alb şi apă şi se freacă geamurile cu un burete uşor abraziv.

Va mai recomandam:

Cinci metode pentru îndepărtarea mirosului urât din frigider folosind doar produse naturale banale

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite