Trucuri pentru curăţarea mobilei şi a parchetului: cu ce se înlătură petele de grăsime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sheknows.com
FOTO sheknows.com

Mai sunt doar câteva săptămâni până la Sfintele Sărbători Pascale şi gospodinele au început deja curăţenia generală. Iată câteva soluţii care îţi vor veni în ajutor pentru curăţarea mobilei şi a parchetului.

Petele lăsate de un obiect fierbinte pe mobile dispar, dacă vom freca locul pătat cu cârpă moale, îmbibată într-un amestec de cenuşă de ţigară în care am pus o picătură de ulei.

Lustruirea mobilei cu furnir se poate face uşor, ieftin şi bine cu ajutorul unei bucăţi de flanelă îmbibată într-una mestec de 50 la sută ulei de in şi 50 la sută alcool sau într-un amestec de 50 la sută ulei de măsline şi 50 la sută ulei oţet de vin.

Mobila pătată de apă poate fi curăţată uşor cu o pastă compusă dintr-un amestec format din unt şi scrum de ţigară. Ungem uşor locul pătat, apoi ştergem cu o cârpă puţin umezită.

Petele de cerneală de pe mobilă se spală cu lapte, apoi cu zeamă de lămâie. Mobila se lustruieşte apoi cu ceară.

“Petele de cerneală de pe parchet se curăţă prin frecare cu felii de lămâie. Apoi parchetul se şterge bine cu o cârpă înmuiată în apă fierbinte amestecată cu mult săpun”, spune Maria Martinescu, angajat la o firmă de curăţenie din Drobeta Turnu Severin.

Petele de untdelemn de pe duşumele se înlătură, dacă se ung cu spumă de săpun, iar după 20 de ore se spală cu apă rece.

Petele de grăsime de pe podelele nevopsite se scot uşor prin frecarea lor cu apă oxigenată.

Petele de grăsime de pe podelele vopsite se înlătură uşor, frecându-le cu pudră de talc şi oţet.

Podelele de scânduri lustruite se spală cu o cârpă înmuiată în apă caldă, după care se şterg cu o cârpă uscată; apoi se dau cu ceară şi s elustruiesc cu o cârpă moale din molton.

Podelele vopsite şi mobila vopsită în ulei se şterg cu o cârpă înmuiată în apă călduţă amstecată cu săpun.

Podelele vopsite cu lac îşi vor păstra mai mult luciul dacă se şterg din când în când cu o cârpă îmbibată într-un litru de amestecată cu 1/ 2 litru de oţet.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite