Top destinații de Paște pentru orădeni: De la mânăstiri la Palma de Mallorca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși în opinia agenților de turism orădenii  nu obișnuiesc să plece în vacanță de Paște, anul acesta mulți tineri au fost tentați de sejururile ieftine oferite de spanioli. Orădenii au mai optat și pentru un pelerinaj la mânăstirile din Moldova, într-o mini-vacanță de trei zile.

Orădenii au fost tentanți anul acesta atât de excursiile în străinătate cât și de o mini vacanță în România. Familiile au profitat de vacanța copiiilor și au decis să se relaxeze câteva zile la soare. „Este prima dată când plecăm din țară de sărbători, dar anul acesta am decis să încercăm ceva nou”, spune orădeanca Alina Brad.

Dacă pentru sezonul estival orădenii aleg ca destinație Grecia, Turcia sau Croația, pentru vacanța de Paște de Spania a fost în topul preferințelor. „Cel mai bine s-au vândut sejururile în Palma de Mallorca. Oferta a fost foarte bună. O săptămână de cazare cu pensiune completă a costat 325 de euro de persoană. În acești bani a fost inclus și transportul cu avionul”, a spus Diana Cseke, directorul unei agenții de turism.

Pelerinaje la mânăstiri

 O altă opțiune a orădenilor a fost să petreacă sărbătorile printr-o mini vacanță la mânăstirile din Moldova. „A fost cerere mare pentru pensiunile din Bucovina. Prețul de cazare a pornit de la 45 de lei pe noapte, loc în cameră dublă”, spune și Ioan Mitean, agent de turism.
Orădenii spun că au ales aceste locații pentru a se reculege. „Am mai vizitat mânăstirile din Moldova și vara trecută. Atunci am reușit să ne cazăm la mânăstire, dar în această perioadă este foarte aglomerat”, spune și orădeanca Raluca Onita.

Agenții de turism susțin însă că cele mai multe vânzări la bilete în această perioda se fac tot pentru sejururile care vor avea loc în vară. „Majoritatea orădenilor vin la agenție să facă rezervări pentru sezonul estival. Unul din principalele motive este că astfel beneficiază de reduceri”, a mai completat Cseke.

 

 

 

 

 

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite