„Toate or să ardă!". Amenințarea șocantă a doi bărbați care au provocat intenționat un incendiu în Oradea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi deocamdată neindentificaţi, care au incendiat intrarea într-un magazin din Oradea și au postat pe Facebook isprava ameninţând că vor urma şi altele, sunt căutaţi acum de poliţişti. Oamenii legii au deschis dosar penal în acest caz pentru distrugere.

Proprietarul magazinului a refuzat să comenteze incidentul.
Proprietarul magazinului a refuzat să comenteze incidentul.

Incendiul a fost provocat la sfârşitul săptămânii trecute, pe timp de noapte, la intrarea într-un  spaţiu comercial de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir din Oradea, au explicat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana. 

„Incendiul a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112, în noaptea de 10 spre 11 august, la ora 1.59. Focul a fost lichidat în 8 minute de Detaşamentul 1 de pompieri Oradea, care a acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă", a declarat ofiţerul de presă al ISU Crişana, sergentul major Alina Butaci. 

Focul a distrus uşile de intrare şi o parte din vitrina magazinului. Cercetările specialiştilor au indicat că incendiul a fost unul provocat iar autorii au folosit o substanţă inflamabilă, cel mai probabil motorină. 

„Toate o să ardă!"

În aceeaşi noapte, pe un cont anonim de Facebook, denumit „Căsuţe de lemn Oradea", a fost postat un filmuleţ care surprinde momentul în care autorii au provocat incendiul. 

În înregistrarea de câteva secunde se vede cum persoana care filmează trece prin faţa magazinului, filmând uşa pe care este lipit un abțibild cu însemnele unei firme de pază şi protecţie, iar apoi, când întoarce din nou camera telefonului spre clădire, intrarea este deja în flăcări, iar în fundal se poate zări o altă persoană.

În mesajul text care însoţeşte filmarea, autorul dezvăluie că sunt vizați firma de pază și protecție WGS şi clienţii firmei, cărora li se cere să renunţe la colaborare, altmiteri „toate o să ardă". 

„Deci, cu alte cuvinte, toți care aveți afaceri legale și sunteți protejați de această firmă să rupeți contractele și faceți contract cu o firmă serioasă! Distribuiți să ajungă la toți patronii acest mesaj! Magazine, Grădiniță, Farmacii, Saloane de Jocur, ABC, Imobiliare, Etc... Toate o să ardă!”, ameninţă autorul postării. 

În anchetă

Cazul a ajuns în ancheta Poliţiei Bihor, iar în înregistrările făcute de camerele de supraveghere se văd două persoane, cu capetele acoperite cu glugi, care au turnat o substanţă inflamabilă pe uşile şi geamurile magazinului, iar unul dintre ei a aprins substanţa.

Reprezentanţii Poliţiei nu au oferit, deocamdată, amănunte.

„Cercetările sunt desfăşurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru identificarea autorului și stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În funcție de rezultat, vor fi dispuse măsurile legale în consecință", a transmis ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Alin Laza. 

Reprezentantul magazinului distrus a refuzat să dea detalii, iar directorul general al firmei de pază, Daniel Mihoc, cel nominalizat în mesajul de ameninţare, a fost succint în declaraţii.

„Nu ştim ce doreşte autorul, dar e clar o intenţie de şantaj, de intimidare. Aşteptăm şi noi să clarifice Poliţia situaţia”, a spus Mihoc.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite