Copil salvat dintr-o locuință plină cu fum. Tatăl spusese că nu mai e nimeni în casă

0
Publicat:

Un copil de 9 ani şi tatăl lui au fost salvaţi de pompierii din Oradea, după ce apartamentul în care se aflau s-a umplut cu fum, din cauza aragazului pornit şi nesupravegheat.

Trei echipaje de pompieri au intervenit Foto: Arhivă
Trei echipaje de pompieri au intervenit Foto: Arhivă

Salvatorii l-au trezit din somn pe bărbat, care le-a spus că în locuinţă nu se mai află nimeni. Pompierii au găsit, însă, copilul în timp ce dormea într-o cameră. Băiețelul a fost luat de mama sa, iar bărbatul a fost dus la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie.

Incendiul a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, într-un apartament situat la etajul 4 al unui bloc de locuinţe de pe strada Balogh Istvan din municipiul Oradea. Vecinii au sunat la 112.

Fiul proprietarului dormea într-o încăpere plină cu fum 

La fața locului au ajuns trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, precum şi echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea, cu ambulanţa SMURD a subunităţii.

„Ajunşi la faţa locului, în aproximativ cinci minute de la primirea apelului, pompierii militari au bătut cu putere la uşa apartamentului din care ieşea fum, iar în momentul în care se pregăteau să pătrundă în interiorul acestuia cu ajutorul accesoriilor şi echipamentelor din dotare, proprietarul, trezit din somn de forţele de intervenţie, a deschis uşa locuinţei, care era complet inundată cu fum. Pompierii militari l-au evacuat pe bărbat din apartament şi au intrat rapid în locuinţă, căutând eventuale victime, deşi bărbatul le spusese că nu se mai află nimeni în apartament. Salvatorii l-au găsit, în câteva clipe, pe fiul proprietarului, care dormea într-una dintre încăperile pline cu fum, şi l-au scos urgent din locuinţă, salvându-i viaţa. Atât copilul, cât şi tatăl acestuia, au fost preluaţi şi evaluaţi de pompierii paramedici, aflaţi la locul intervenţiei, ulterior neimpunându-se transportul băiatului la spital”, a transmis ISU Oradea.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite