Șase infracțiuni dintr-o lovitură. Un tânăr din Bihor căra lemne furate cu maşina radiată, pe care o conducea beat şi fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Bihor s-a ales cu un dosar penal în care i se impută şase fapte penale pentru că a fost prins cărând lemne furate cu o maşină radiată şi cu plăcuţe de înmatriculare luate de la un alt autoturism, fără permis de conducere şi beat la volan.

Polițist controlând în trafic SURSA Arhivă
Polițist controlând în trafic SURSA Arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, bărbatul în vârstă de 28 ani a fost oprit la sfârşitul săptămânii trecute, la miezul nopţii, de poliţiştii din localitatea Ineu.

„Conducea un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că prezenta o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", spune Fărcuţa.

În urma verificărilor s-a constatat că maşina fusese radiată din circulație, iar numărul de pe plăcuța aplicată pe vehicul a fost atribuit unui alt autoturism. Mai mult, în interiorul autoturismului, poliţiştii au găsit material lemnos pentru care tânărul nu avea acte.

„Polițiștii îl bănuiesc pe bărbatul de 28 de ani că, în cursul aceleiași seri, în jurul orei 23.00, ar fi tăiat și sustras patru arbori de esență cer de pe pășunea satului Botean", zice purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ca atare, bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore şi s-a ales cu dosar penal pentru şase infracţiuni: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub influența alcoolului, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals, tăierea fără drept de arbori și furtul de arbori.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Ineu, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite