Ipostaza rușinoasă în care au fost prinși doi cetăţeni britanici pe străzile din Oradea. Ce le-au spus poliţiştilor

0
Publicat:

Doi cetăţeni britanici au fost prinşi, în ultima lună, de către poliţiştii locali din Oradea apelând la mila publică şi, pentru că ambii erau la prima abatere, au fost sancţionaţi cu avertismente.

Cei doi cetăţeni britanici au refuzat să se lase cazaţi la Azilul de noapte.
Cei doi cetăţeni britanici au refuzat să se lase cazaţi la Azilul de noapte.

Unul dintre britanici, un bărbat în vârstă de 57 ani, din New Castle, a fost ridicat săptămâna trecută, din centrul municipiului, unde făcea jonglerii cu mingiuțe. 

„Cetăţeanul părea un globetrotter. Le-a spus colegilor mei că face turul Europei, că a aflat de Oradea că e un oraş în dezvoltare şi a venit aici să îşi facă bani să poată pleca mai departe", explică directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Potrivit acestuia, cetăţeanul străin a refuzat să fie cazat la Azilul de noapte, unde ar fi putut beneficia de un pat, un duş şi o masă caldă, susţinâns că are cazare asigurată în Oradea şi se descurcă de unul singur. 

Fiind la prima abatere, bărbatul a fost sancţionat cu avertisment, la fel cum ca un conaţional al său, pe care poliţiştii locali l-au găsit în stare de ebrietate şi cerşind într-o altă zonă o oraşului, lângă Podul CFR. 

„Cetăţeanul fusese reclamat la Poliţia Locală pentru că, beat fiind, tot intra pe linia de tramvai şi împiedica circulaţia garniturilor. El a şi recunoscut că trăieşte din mila publică şi a fost sancţionat tot cu avertisment", a mai spus Milian.

La scurt timp după ce a fost prins, bărbatul a plecat spre gară, de unde a şi părăsit Oradea.

Cei mai mulţi sunt moldoveni

În ultima perioadă, numărul cerşetorilor din ţară şi străinătate care vin în Oradea este în creștere, susţine directorul Poliţiei Locale.

„Dintre străini, cei mai mulţi vin din Republica Moldova, doar în ultima lună am avut 15 cazuri, i-am găsit în parcările de supermarketuri, în zone aglomerate. Cu toţii spun că sunt atrași la Oradea de reclama făcută oraşului. Sunt convinşi că orădenii o duc mai bine și că îşi vor face bani mai uşor", zice Milian.

După ce sunt prinşi şi legitimaţi, poliţiştii locali îi predau Poliţiei Naţionale. Cerşetorii străini aflați la prima abatere sunt sancţionaţi doar cu avertisment şi îndrumaţi să părăsească oraşul.

În medie, polițiștii locali primesc zilnic undeva la 30 de sesizări de la orădeni cu privire la cerșetorii care apelează la mila publică pe raza orașului. În evidenţele instituţiei există 120 de persoane cu astfel de preocupări, dintre care peste 90% provin din alte localități. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite