Crima care a îngrozit Oradea: un tânăr și-a înjunghiat tatăl cu cruzime de mai multe ori. Cine era bărbatul ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O teribilă crimă a avut loc marți, 12 decembrie, după orele prânzului în Oradea, unde un bărbat, în vârstă de 25 de ani, și-a înjunghiat mortal tatăl, un afacerist din Beiuș. Incidentul, care s-a soldat cu moartea bărbatului, s-a petrecut într-un apartament de la primul etaj al unui bloc din cartierul Prima Nufărul. 

Dinu Lupaș
Dinu Lupaș a murit marți seara, 12 decembrie. Foto: bihon. ro

Conform surselor ebihoreanul.ro, bărbatul ucis era stabilit de circa doi ani în Oradea. Sângeroasa întâmplare, care a dus la moartea tragică a părintelui, a izbucnit în apartamentul în care tatăl tânărului locuia. Încercând să scape din ghearele fiului care se transformase în călău, bărbatul a reușit să iasă din apartament, însă tânărul a reușit să-l ajungă din urmă și i-a mai aplicat acestuia încă o lovitură de cuțit. 

Dinu Lupaș, tatăl tânărului, și-a dat ultima suflare marți seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea, după ce personalul medical a efectuat ore în șir manevre de resuscitare. 

Înainte de a fi transportat la unitatea spitalicească, echipajele SMURD sosite la locul crimei au reușit să-i repornească inima, însă după ce a ajuns la UPU, el a intrat din nou în stop cardiac. După ore întregi în care personalul medical a încercat din răsputeri să-l aducă la viață pe bărbat, a fost declarat decesul. 

În aceeași ordine de idei, fiul omului de afaceri, în vârstă de 25 de ani, a fost, totodată, transportat la unitatea spitalicească. El prezenta mai multe leziuni, la nivelul gâtului, toracelui, abdomenului și membrelor, cauzate de loviturile de cuțit. Ulterior, a fost spitalizat pe secția de Chirurgie, iar starea sa este stabilă. 

Cine este Dinu Lupaș, petrolist din generație în generație 

Afaceristul, zis și „Chiaburu”, nu se poate mândri cu un cazier curat. El a fost implicat în activităţi de contrabandă cu produse petroliere. Ba mai mult, a petrecut câțiva ani în spatele gratiilor pentru evaziune fiscală și înșelăciune. 

Cu toate că a moștenit de la tatăl său o avuție considerabilă, dar și stații de benzină și pensiuni, Dinu Lupaș a decis să mărească „imperiul”. Astfel, s-a băgat în afaceri îndoielnice cu o rețea de contrabandă de la frontiera cu fosta Iugoslavie, care aducea în țară, în acte, combustibil de avion (kerosen), exceptat de la plata accizelor și taxelor, și îl scotea la vânzare în România sub denumirea de benzină premium. 

Pentru o vreme, bărbatul a dus o viață luxoasă. În plus, și-a angajat ca bodyguarzi interlopi bine-cunoscuți, între care Gabi Dinamită, Iosif Demeter și Nelu Tomșe, alias Balcanu. Ei țineau petreceri pe cinste, de la care nu lipseau nici drogurile, prostituatele și băuturile. 

Ba mai mult, mulți locuitori ai Beiușului își aduc aminte și acum de felul în care antreprenorul se plimba în miezul zilei prin centrul municipiului, însoțit de gărzile sale de corp și cu mai mulți muzicanți care se asigurau de buna dispoziție a acestuia, cântându-i piesele preferate. 

Acest stil de viață nu a ținut prea mult, fiindcă Lupaș a intrat în colimatorul autorităților, ajungând să fie cercetat. Bărbatul a fost acuzat de evaziune fiscală și înșelăciune cu produse petroliere. Prejudiciul cauzat Statului, care se ridica la acea vreme la peste 50 de miliarde de lei vechi ( în jur de 1 milion de euro în prezent), nu a mai fost recuperat. 

Ca să nu fie executat silit, Dinu Lupaș a reușit să vândă stația de benzină din Pocola înainte de a fi condamnat, iar stația de benzină din Drăgănești, dar și alte proprietăți pe care le deținea, au fost trecute pe numele mamei sale. 

După ce a fost eliberat din închisoare, el a construit două blocuri și a condus din umbră afacerile trecute pe numele mamei sale. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite