Cozi interminabile la vămile din Vestul ţării. Şoferii aşteaptă chiar şi patru ore pentru a ieşi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozi in Vamile din Vestul ţării
Cozi in Vamile din Vestul ţării

Timpul de aşteptare în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş a ajuns la peste 240 de minute, din cauza controalelor amănunţite pe care le efectuează autorităţile ungare.

“S-au înregistrat creşteri ale timpilor de aşteptare la automarfare pe sensul de ieşire a automarfarelor din România ca urmare a faptului că autorităţile ungare efectuează controale amănunţite la automarfare şi, totodată, şi din cauza numărului mare de astfel de mijloace de transport care se prezintă pentru verificări la frontiera de stat”, a spus Laura Bondar purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Laura Bondar.

Potrivit acesteia, pe partea română, controlul nu durează mai mult de câteva minute, însă poliţiştii de frontieră din Ungaria efectuează controale foarte amănunţite “în contextul migraţiei umane”.

ITPF Oradea recomandă conducătorilor de automarfare care intenţionează să tranziteze frontiera româno-ungară să folosească toate punctele de trecere din judeţele de la graniţa cu Ungaria.

Timpii de aşteptare la punctele de trecere a frontierei se pot găsi, pentru informare, pe aplicaţia postată pe site-ul www.politiadefrontieră.ro.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite