Condamnat cu suspendare după ce a fost implicat într-un accident cu trei morţi, Horea Vuşcan, candidatul Mişcării Populare, se vrea primar al Oradei

0
0
Horea Vuscan se vrea primar al Oradei Foto-ebihoreanul.ro
Horea Vuscan se vrea primar al Oradei Foto-ebihoreanul.ro

Horea Vuşcan (34 de ani) este, oficial, candidatul Mişcării Populare pentru Primăria Oradea, la alegerile din iunie. Din păcate, trecutul lui nu este deloc unul imaculat. A fost condamnat la închisoare, cu suspendare, fiind implicat într-un accident în care trei persoane au murit.

Orădeanul a ales să candideze, din nou, la alegerile locale din această vară, încercând să cucerească fotoliul de primar al Oradei, de această dată din partea Mişcării Populare. În urmă cu patru ani, a fost unul dintre candidaţii la funcţia de primar al oraşului Oradea, de aceea dată din partea Partidului Ecologist.

Horea Vuşcan, fiul lui Coriolan Vuşcan, fostul patron al fabricii de ulei „Interoil”, a fost, în urmă cu 13 ani, implicat într-un groaznic accident petrecut în Oradea. Într-o seară de septembrie, după miezul nopţii, el gonea la volanul bolidului său, un BMW, pe strada Republicii, depăşind viteza legală. Din sens opus, venea la volanul unui Ford, clujeanul Karsai Stefan (33 de ani). În urma impactului ce a avut loc între cele două maşini, autoturismul clujeanului a fost  aruncat pe trotuar, unde s-a lovit de un gard de beton. Cei trei pasageri din Ford au murit pe loc.

Document inscriere alegeri

Tragedia rutieră a lăsat cinci copii orfani şi a iscat multe controverse.La vremea respectivă, se vehicula că Horea Vuşcan avea 0,8 la mie alcoolemie, însă în urma analizelor de la spital a rezultat că nu băuse nimic. De asemenea, în ciuda martorilor care au afirmat că bolidul avea viteză excesivă, expertizele efectuate au stabilit că Vuşcan conducea cu puţin peste 84 de kilometri/oră. Limita în zonă era de 50 de km/oră.

Orădeanul a fost condamnat, în 2008, de Curtea de Apel Braşov, la doi ani de închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 200.000 de euro

"În primul rând doresc să subliniez că e un eveniment regretabil, o tragedie care mi-a marcat viaţa atât mie cât şi familiilor celor implicate în accident. O tragedie în urma căreia toată lumea a suferit cu excepţia unor ziare şi a unor avocaţi. Chiar dacă CAUZA accidentului a fost neacordarea de prioritate din partea victimei, adică a conducătorului maşinii care mi-a tăiat calea. Chiar dacă eu nu pteam evita accidentul nici dacă circulam cu viteza de 50km/h…Mie mi s-a reţinut o culpă pentru că circulam la 12:00 noaptea pe un tronson unde erau 4 benzi de circulaţie cu viteza de 78-82km/h în loc de 50km/h", a replicat Horea Vuşcan.

.După ce în urmă cu patru ani a candidat la funcţia de primar al Oradei din partea Partidului Ecologist, la alegerile locale din vară, Vuşcan va candida din partea Mişcării Populare. Este conştient că faptele din trecut o să-l urmărească toată viaţa.

Vuşcan a mărturisit că se implică în politică deoarece vrea să trăiască în Oradea alături de cei pe care îi iubeşte, la fel ca toate familiile orădene.

“Nicio investiţie în infrastructură nu va rezolva problema oamenilor care pleacă din oraş. Oradea nu este suficient de caldă, primitoare, pentru locuitorii ei. La recensământ, au fost 230.000 de oameni în Oradea, astăzi avem 180.000. Această diferenţă de populaţie confirmă o direcţie greşită a celor care ne-au condus oraşul”, a afirmat Vuşcan.

Vă mai recomandăm:

Horea Vuşcan, condamnat cu suspendare după ce a ucis trei persoane, candidat la Primăria Oradea din partea Mişcării Populare, partid condus de Băsescu
Condamnat la închisoare, cu suspendare, fiind autorul unui accident în urma căruia trei persoane au murit, Horea Vuşcan (34 de ani) este aspirantul la fotoliul de primar al Oradei, din partea Mişcării Populare, partid condus de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite