Horea Vuşcan, condamnat cu suspendare după ce a ucis trei persoane, candidat la Primăria Oradea din partea Mişcării Populare, partid condus de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horea Vuscan, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, candidatul MP la Primaria Oradea-sursa foto-Facebook
Horea Vuscan, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, candidatul MP la Primaria Oradea-sursa foto-Facebook

Condamnat la închisoare, cu suspendare, fiind autorul unui accident în urma căruia trei persoane au murit, Horea Vuşcan (34 de ani) este aspirantul la fotoliul de primar al Oradei, din partea Mişcării Populare, partid condus de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe orădeanul Horea Vuşcan la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce, în urmă cu 13 ani, a fost autorul unui accident petrecut în central oraşului Oradea, accident produs din cauza vitezei şi în urma cărui 3 persoane au murit.

Orădeanul a ales să candideze, din nou, la alegerile locale din această vară, încercând să cucerească fotoliul de primar al Oradei, de această dată din partea Mişcării Populare. În urmă cu patru ani, a fost unul dintre candidaţii la funcţia de primar al oraşului Oradea, de aceea dată din partea Partidului Ecologist.

Preşedintele executiv al Mişcării Populare, Eugen Tomac, şi Ştefan Burlacu, secretar general adjunct al MP au anunţat cele două candidaturi pentru funcţia de preşedinte al CJ Bihor, în persoana lui Daniel Meze, preşedinte MP Bihor, respectiv Horea Vuşcan, pentru funcţia de primar al Municipiului Oradea.

Horea Vuşcan, fiul lui Coriolan Vuşcan, fostul patron al fabricii de ulei „Interoil”, a fost, în urmă cu 13 ani, autorul unui groaznic accident petrecut în Oradea. Într-o seară de septembrie, după miezul nopţii, el gonea la volanul bolidului său, un BMW, pe strada Republicii, depăşind cu mult viteza legală. Din sens opus, venea la volanul unui Ford, clujeanul Karsai Stefan (33 de ani). Acesta, având prioritate, a virat la stânga.

Vuşcan, în loc să cedeze trecerea, a intrat în plin în maşina clujeanului, aruncându-o pe trotuar, unde s-a lovit de un gard de beton. Cei trei pasageri din Ford au murit pe loc.

Martorii au susţinut, atunci, că Vuşcan conducea beat şi cu o viteză de peste 140 km/oră. El a scăpat doar cu câteva leziuni minore. Tragedia rutieră a lăsat cinci copii orfani şi a iscat multe controvesre.

La vremea respectivă, se vehicula că Horea Vuşcan avea 0,8 la mie alcoolemie, însă în urma analizelor de la spital a rezultat că nu băuse nimic. De asemenea, în ciuda martorilor care au afirmat că bolidul avea viteză excesivă, expertizele efectuate au stabilit că Vuşcan conducea cu puţin peste 84 de kilometri/oră. Limita în zonă era de 50 de km/oră.

Orădeanul a fost condamnat, în 2008, de Curtea de Apel Braşov, la doi ani de închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 200.000 de euro.

Trecut asumat

După ce în urmă cu patru ani a candidat la funcţia de primar al Oradei din partea Partidului Ecologist, la alegerile localae din vară, Vuşcan va candida din partea Mişcării Populare.  Este conştient că faptele din trecut o să-l urmărească toată viaţa.

„Dacă lucrurile pe care eu le spun sunt adevărate, un accident nu are cum să le facă neadevărate. Am plătit moral, civil, penal şi mi-am plătit şi datoriile. Acel accident face parte din trecutul meu şi mi-l asum. Eu cred că trecutul meu n-ar trebui să aibă nicio relevanţă”, declara Horea Vuşcan în urmă cu patru ani pentru Adevărul.

Vuşcan a mărturisit că se implică în politică deoarece vrea să trăiască în Oradea alături de cei pe care îi iubeşte, la fel ca toate familiile orădene.

“Nicio investiţie în infrastructură nu va rezolva problema oamenilor care pleacă din oraş. Oradea nu este suficient de caldă, primitoare, pentru locuitorii ei. La recensământ, au fost 230.000 de oameni în Oradea, astăzi avem 180.000. Această diferenţă de populaţie confirmă o direcţie greşită a celor care ne-au condus oraşul”, a afirmat Vuşcan.

Potrivit lui Tomac, cei doi candidaţi ai MP se încadrează în profilul candidatului MP: “curajos, om care vrea să facă ceva pentru comunitate, nu vine în politică pentru a avea mize personale, care vrea să ofere din experienţa lui”.

Daniel Meze, preşedintele MP Bihora subliniat că sunt aşteptaţi, în MP, toţi băsiştii care simt că pot să facă ceva pentru Oradea şi pentru Bihor, precum şi toţi cei care au fost în PDL şi nu se regăsesc în PNL.

“Suntem convinşi că noi, ca partid energic, fresh, avem un mesaj puternic către electoratul tânăr. Ţinta noastră începe de la 5 % în sus, nici nu ne gândim să nu depăşim 5% la Consiliul local Oradea şi la Consiliul Judeţean Bihor, adică cel puţin câte doi consilieri. Din interior vom încerca să schimbăm lucrurile,” a spus preşedintele MP Bihor, fost ziarist, Daniel Meze.

Va mai recomandam:

ALEGERI Ecologistul Horea Vuşcan a ucis trei oameni şi se vrea primar al Oradei

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite