Cea mai simplă şi eficientă mască pentru faţă pe care poţi să o prepari acasă.  Extrage toxinele, hidratează şi reduce cicatricele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: khoobsurati.com
FOTO: khoobsurati.com

Măştile de faţă preparate acasă din ingrediente naturale sunt alternativa ideală pentru cremele din magazine şi, în plus, chiar mai sănătoase. Uleiuri, fructe, legume sau cereale, combinate ingenios, pot oferi pielii orice are nevoie: curăţare, exfoliere sau hidratare.

Pentru tenul cu acnee, argila este o mană cerească. Este bogată în minerale, are proprietăţi cicatrizante, antitoxice, antiseptice, iar în amestec cu uleiuri esenţiale poate face minuni, spune Verena Pitscheider, o tânără italiancă stabilită la Oradea, consultant în aromaterapie.

Una dintre cele mai simple şi eficiente măşti, pe care ea o foloseşte periodic, este dintr-un amestec de argilă cu oţet de mere, ulei de cătină şi ulei esenţial din citrice.

Ingredientele:

- 1 lingură de argilă

- 1 lingură de oţet de mere (sau apă dacă pielea e mai sensibilă)

- 5 picături de ulei de cătină

- 1-2 picături de ulei esenţial din citrice (lămâie, grapefruit, portocale, etc)

În timp ce argila ajută la extragerea toxinelor din pori, uleiurile din citrice micşorează porii iar uleiul de cătină hidratează şi reduce cicatricele. „Important este ca uleiurile esenţiale să fie pure, ca să nu cauzeze pete sau reacţii adverse pe piele”, spune Verena.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite