Zeci de minori internaţi la ATI, la spitalul pentru copii din Iaşi. Medic: „Lucrăm la capacitate maximă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Trendul copiilor internaţi în secţia ATI COVID-19 este în scădere, însă peste 30 de minori se află în stare gravă ca urmare a unor accidente, tumori sau malformaţii.

Zeci de copii în stare gravă sunt internaţi în aceste zile la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Aceştia suferă din cauza unor tumori din naştere, dar şi din cauza altor malformaţii sau lovituri din cauza unor accidente. 

„Sunt 33 de locuri ATI ocupate de patologii non-COVID-19. Acestea sunt ocupate de pacienţi critici internaţi cu alte patologii grave decât infecţia COVID-19. În secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă avem 44 de paturi, din care doar trei sunt dedicate ATI-COVID. La noi este tot timpul aşa, lucrăm la capacitate maximă, tot timpul, pentru că suntem singurul spital din zona Moldovei ce deservim patologii grave. Patologiile pornesc de la tumori la nou-născuţi, accidente, malformaţii neonatale, oncologie etc”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

În secţia ATI COVID-19 a spitalului, în prezent este internat un singur minor. 

„În total, avem internaţi patru pacienţi, dintre care trei în zona roşie, non-ATI. Cel mai mic pacient infectat COVID-19 este un sugar, iar cel mai mare este un adolescent în vârstă de 16 ani. Din fericire, niciunul dintre aceştia nu este în stare gravă şi nu necesită intubarea. Este un trend uşor scăzut pe zona ATI COVID-19, deoarece săptămâna trecută aveam trei pacienţi, iar în prezent este doar unul. Sperăm să rămână aşa”, a mai spus Alina Belu. 


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cursa de şoareci din Balcanii de Vest? Redeschisă şi mortală

Decizie istorică a instanţei. O biserică ridicată fără autorizaţie de construcţie, în eparhia lui Teodosie, trebuie demolată

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite