VIDEO Tensiune extremă în războiul din PSD Iaşi: Chirica a intrat neinvitat într-o şedinţă secretă convocată de şeful filialei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Mihai Chirica a mers neinvitat la o şedinţă a CEx PSD Iaşi organizată vineri, 16 iunie, de liderul organizaţiei judeţene, Maricel Popa.

Mihai Chirica, primarul Iaşiului, n-a fost chemat la întâlnirea la care au luat parte primarii social-democraţi din judeţ. Cu toate acestea, a anunţat într-o conferinţă de presă că „mă duc peste ei“. 

„Este o şedinţă cu primarii din judeţ organizată de domnul Maricel Popa la care eu nu am fost invitat. Şi se înţelege de ce: îi este frică“, a spus Chirica la conferinţa de presă, după care a pornit pe jos spre clădirea în care se desfăşura întâlnirea, aflată tot pe bulevardul Ştefan cel Mare. 

Sursa video Ziarul de Iaşi

Reuniunea a fost convocată de Popa în contextul susţinerii moţiunii de cenzură de luni, dar şi a declaraţiilor făcute de Chirica în cursul zilei de joi.

Potrivit jurnaliştilor aflaţi la faţa locului, odata cu intrarea lui Mihai Chirica, spiritele s-au încins. Şedinţa s-a încheiat la scurt timp. Unii primari au plecat nervoşi de la întâlnire şi au cerut excluderea lui Chirica din PSD.

Ulterior, reprezentanţii PSD Iaşi au transmis un comunicat de presă prin care au anunţat că susţin „în unanimitate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, propusă de Comitetul Executiv Naţional“. 

„Am stabilit în unanimitate să susţinem moţiunea de cenzură şi am discutat cu parlamentarii noştri să fie prezenţi şi să susţină partidul, miercuri, în plenul Parlamentului. Din păcate, Guvernul Grindeanu a reuşit să implementeze foarte puţine din măsurile programate pentru primul semestru al acestui an. Cu programul de guvernare am câştigat alegerile şi cu realizarea lui ne vom prezenta în faţa alegătorilor în 2020. Nu putem să punem în pericol trendul pozitiv pe care se află acum economia românească. Românii au dreptul să o ducă bine şi nu doar binişor. Programul de guvernare este un proiect amplu, îndrăzneţ menit să aducă bunăstare şi siguranţă. O parte a miniştrilor nu au avut realizări în această perioadă. Este inadmisibil”, a Maricel Popa, declarat preşedintele PSD Iaşi. La şedinţa cu primarii, dintre toţi parlamentarii PSD a luat parte doar senatorul Victorel Lupu (FOTO PSD Iaşi). 

image

Acesta a precizat că în cadrul şedinţei mai mulţi primari din judeţ au solicitat demisia din PSD Iaşi a primarului Mihai Chirica, ca urmare a afirmaţiilor făcute în legătură cu actuala situaţie politică din România şi din partid, fără a adăuga dacă se va lua în discuţie această solicitare.

   

Citeşte şi:

Falii în PSD Iaşi: organizaţia judeţeană îl susţine pe Dragnea, Chirica vorbeşte despre demisia „liderului suprem“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite