VIDEO Mihai Chirica descrie cu lux de amănunte cum decurge o şedinţă de „execuţie“ în PSD: „Dacă nu începe doamna Firea, începe doamna Olguţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica în timpul şedinţei CEx din februarie 2017 FOTO Octav Ganea Inquam Photos
Mihai Chirica în timpul şedinţei CEx din februarie 2017 FOTO Octav Ganea Inquam Photos

În contextul crizei politice declanşată de conducerea PSD prin excluderea lui Sorin Grindeanu din partid, Mihai Chirica a povestit într-o conferinţă de presă cum se desfăşoară o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, acolo unde a fost şi el pus la zid pierzându-şi funcţia de lider al social-democraţilor ieşeni.

Primarul Mihai Chirica a vorbit despre „circul“ dintr-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, acolo unde şi el a fost pus la zid, la începutul acestui an.

„Circul acolo stă cam în felul următor: un grup foarte restrâns popularizează soluţia. Spun că «omul ăsta trebuie îndepărtat», ori este agent SIE, SRI, KGB, nu ştiu ce fel de agent or fi spus că este domnul Grindeanu. După care începe discuţia. Ordinea este foarte bine selecţionată: se începe pe ranguri, adică dacă nu începe doamna Firea, începe doamna Olguţa, depinde cum îşi fac semne. Încep să lovească în persoana respectivă. Devine mirosul de sânge din ce în ce mai pregnant în acea sală. Înjurii se găsesc“, a povestit Chirica.  

Primarul Iaşiului a mai spus că acuzele aduse pentru încriminarea celui vizat de analiza CEx sunt de cele mai multe ori imaginate, iar apoi se supune la vot măsura de sancţiune. „Se începe cu măsurile radicale. Adica: «îl dau jos de acolo, de acolo, din toate funcţiile» şi la urmă îl şi defăimăm. După care apare liderul şi spune: «sunt de acord cu aia şi cu aia, dar fără defăimare». Aşa apare o dispută între «poliţistul bun», vezi Dragnea, şi ceilalţi poliţişti foarte răi, şi se dau soluţii“, a mai povestit Chirica.

Edilul a mai adăugat: „omul este umilit la propriu, i se aduc tot felul de învinuiri pe care nu vi le imaginaţi. Şi este asasinat într-o manieră evidentă. Asta este ce se întâmplă sub conducerea lui Liviu Dragnea“. Chirica mai susţine că prin această situaţie, pe lângă el şi Grindeanu, au mai trecut şi Zgonea, Ponta şi Geoană: „vor mai trece şi alţii atâta timp cât domnul Dragnea va conduce acest partid“.

Ieşirile publice ale lui Chirica au determinat şi o tensiune majoră în PSD Iaşi. Joi, liderul organizaţiei judeţene, Maricel Popa, a semnat şi transmis două comunicate de presă prin care anunţă că organizaţia se dezice de declaraţiile lui Chirica.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite