Falii în PSD Iaşi: organizaţia judeţeană îl susţine pe Dragnea, Chirica vorbeşte despre demisia „liderului suprem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica FOTO Liviu Chirica
Mihai Chirica FOTO Liviu Chirica

În timp ce primarul Iaşiului, Mihai Chirica, făcea declaraţii pe tema crizei politice generate de demisia miniştrilor din cabinetul Grindeanu, organizaţia judeţeană a PSD Iaşi a transmis un comunicat prin care anunţat că este de partea lui Liviu Dragnea. Chirica a transmis joi o scrisoare deschisă către membri CExN al PSD.

Mihai Chirica a publicat joi la amiază o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD. Acesta i-a invitat pe liderii PSD să se gândească la tinerii care în acest moment susţin examenele de maturitate şi decid dacă vor mai locui în România sau în afara ei.

„Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi conştienţi că hotărârile actualei conduceri a partidului vor distruge nu doar partidul nostru, ci şi viitorul României. De aceea insist să cântăriţi votul pe care îl puneţi în Comitetul Executiv Naţional al PSD, să susţineţi conducerea arbitrară a partidului nu este o soluţie, pentru că toţi ne dorim o Românie stabilă, puternică şi europeană“, le-a transmis Chirica celor din PSD.

Acesta a declarat după citirea scrisorii că nu are o relaţie personală cu Sorin Grindeanu, dar nu poate fi indiferent la atacurile „monstruoase“ de a distruge stabilitatea ţării. „Soluţia corectă este ca Liviu Dragnea să-şi dea demisia dintr-un partid pe care l-a umilit mult prea mult timp. Dragnea distruge un vis frumos al acestei ţări. Nu voi fi de acord cu Liviu Drganea indiferent ce se va întâmpla de aici încolo, aşa cum nu am fost de acord cu Ordonanţa 13. Guvernul a făcut greşeli, dar nu este momentul de a arunca ţara în haos“, a mai adăugat Chirica, după ce a povestit cum a decurs „execuţia“ lui în CExN (VIDEO).

„De o săptămână asistăm la un asasinat politic. Din această poveste urâtă, Dragnea nu poate ieşi învingător“, a mai declarat primarul Iaşiului, care i-a nominalizat pe Gabriela Firea, pe Darius Vâlcov şi pe Olguţa Vasilescu pe lista „asasinilor politici“.
 

image

În timp ce Chirica citea scrisoarea deschisă adresată membrilor PSD, şefii Organizaţiei judeţene a PSD Iaşi transmiteau un comunicat prin care susţineau conducerea partidului. „România nu are nevoie acum de blocaj politic şi administrativ. Niciunul dintre noi nu are dreptul să se cramponeze de o anumită funcţie sau de o anumită postură pentru a crea dezechilibru politic şi administrativ. În actualul context susţinem conducerea PSD. Facem un apel la echilibru şi responsabilitate!“, se arată în comunicatul semnat de Maricel Popa, liderul interimar al PSD Iaşi.

În acelaşi document se mai arată: „Fiecare dintre membrii viitorului guvern trebuie să conştientizeze programul de guvernare ca pe o foaie de parcurs, cu termene clare. Nu este timp de pierdut. PSD şi-a asumat în faţa românilor anul trecut întreaga răspundere pentru realizarea programului. Nu trebuie să îi fie frică nimanui de evaluările partidului care i-a numit în funcţie. Cine face treabă rezistă, cine nu, lasă locul altcuiva!“.

image

Dup declaraţiile lui Chirica, reprezentanţii organizaţiei judeţene au revenit cu un al doilea comunicat prin care au anunţat că „PSD Iaşi se delimitează în mod categoric de ultimele afirmaţii şi atitudinea primarului Mihai Chirica cu privire la actuala situaţie politică din România şi din partid. Catalogăm drept inacceptabilă poziţia unui membru PSD care încearcă să destabilizeze organizaţia ce l-a susţinut în obţinerea mandatului de primar. De altfel, Mihai Chirica s-a remarcat în ultima perioadă numai prin ieşirile publice împotriva conducerii PSD. Această atitudine conduce la o stare de tensiune şi de frustrare în rândul membrilor organizaţiei de la Iaşi“.

Totodată, Maricel Popa a transmis prin cel de-al doilea comunicat: „Nu pot să accept faptul că preşedintele PSD Iaşi nu a fost consultat sau nici măcar informat despre poziţia Organizaţiei Municipale cu privire la susţinerea manifestată faţă de Sorin Grindeanu. Vom avea imediat discuţii cu membrii organizaţiei municipale pentru a vedea dacă acesta este într-adevăr punctul de vedere al tuturor membrilor din organizaţia municipală. Totodată, vom avea consultări cu primarii, parlamentarii şi preşedinţii de organizaţii din judeţul Iaşi cu privire la starea de fapt existentă“.

Liderii PSD s-au reunit joi, de la ora 14.00, într-o şedinţă de Comitet Executiv Naţional, pentru a stabili cum vor reuşi să-l convingă pe Sorin Grindeanu să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru. În caz contrar, PSD şi ALDE vor trebui să depună o moţiune de cenzură.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite