Trei medalii câştigate de o echipă de juniori din România, la o competiţie organizată în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Academia Didi
FOTO: Academia Didi

Academia Didi Iaşi a reuşit să revină în ţară cu două medalii de aur şi una de bronz, din Italia, după ce a participat la turneul Udinese Academy League.

Academia Didi, o echipă de juniori care a reprezentat România la o competiţie organizată în Italia, de către Udinese Academy, s-a întors în ţară cu două medalii de aur şi una de bronz, câştigate la categoriile de vârstă 2009, 2010 şi 2011. 

Cea mai importantă performanţă a fost reuşită de grupa 2012 a echipei ieşene, care a câştigat competiţia, deşi a participat la turneul destinat copiilor născuţi în anul 2011. De asemenea, în lotul condus de antrenorul Robert Gucianu a fost şi un copil născut în anul 2015, care a reuşit să prindă câteva minute, într-unul dintre meciurile din faza grupelor. 

Echipa românească, partener al clubului organizator, a dat piept cu alte afiliate ale clubului Udinese, din Italia, Slovenia şi Croaţia. 

Prezentarea echipelor s-a făcut pe stadionul din Cesenatico, în faţa a circa 1.500 de spectatori, în forma prezentărilor de la Olimpiadă, cu toate echipele defilând sub steagul ţării pe care o reprezintă. 

academiadidi

FOTO: Academia Didi Iaşi

Grupa 2010 a Academiei Didi a terminat, de asemenea, pe prima poziţie în turneul italian, atacantul Luca Rotaru fiind desemnat golgheterul competiţiei, cu 18 goluri marcate. 

Grupa 2009 a terminat pe poziţia a treia, după ce a pierdut meciul din semifinale şi a învins în finala mică Accademia Verbania, scor 3-2. 

Academia Didi este un club privat din Iaşi, care a semnat un parteneriat cu clubul italian Udinese, în toamna anului 2021. Scouterii italieni care au asistat la antrenamentele şi meciurile ieşenilor s-au arătat încântaţi de jucătorii români, mai mulţi copii ai galben-negrilor intrând în vizorul italienilor. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Exagerări în scandalul de la hochei: Când s-a cântat, de fapt, imnul Ţinutului Secuiesc

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite