Tramvaiele noi din Iaşi, vandalizate de călători. Ce spune conducerea Companiei de Transport Public

0
Publicat:

Primăria Municipiului Iaşi a demarat o amplă campanie prin care se încearcă modernizarea transportului în comun. Astfel, zeci de tramvaie noi şi de autobuze electrice au ajuns deja pe străzile oraşului.

Mijloace de transport în comun Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Mijloace de transport în comun Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Cu toate acestea, nu toţi ieşenii apreciază îmbunătăţirea calităţii transportului public. Astfel, în noile tramvaie au început deja să apară probleme, din cauza călătorilor care aleg să-şi ,,pună amprenta" aspura mijloacelor de transport. 

Parbrize sparte, prime USB rupte şi scaune scrise cu markerul

Recent, în municipiul Iaşi au ajuns şi ultimele tramvaie noi. Primăria a achiziţionat mai multe astfel de vehicule, produse de Pesa şi Bozankaya, ce au un termen de garanţie de cinci, respectiv şase ani. Unele tramvaie au fost deja supuse actelor de vandalism, cum ar fi tăierea prizelor USB, scrierea cu markere pe scaune sau chiar spargerea parbrizelor. 

Conform conducerii Companiei de Transport Public din Iaşi, aceste acţiuni nu afectează doar aspectul vagoanelor, ci au şi un impact semnificativ asupra menţinerii lor în circulaţie. Costurile pentru repararea daunelor provocate de actele de vandalism pot fi destul de ridicate iar acest lucru poate afecta bugetul alocat pentru întreţinerea şi modernizarea transportului public. 

,,Ne-am confruntat cu elemente de vandalism ale prizelor USB, scriere cu markere pe scaune, parbrize sparte. Acestea au un impact major asupra menţinerii lor în circulaţie. Timpul de neutralizare şi remediere este mult mai mare decât remedierea unui defect obişnuit al unui senzor de temperatură sau reglajul senzorului de turaţie", a precizat Cristian Stoica, director CTP Iaşi, conform BZI.ro.

Când vor fi scoase din curculaţie vechile tramvaie

Conducerea Companiei de Transport Public din Iaşi a vorbit şi despre înlocuirea tuturor tramvaielor vechi care încă circulă pe traseele din Iaşi. 

,,În ceea ce priveşte tramvaiele vechi, acestea vor fi retrase din circulaţie pe măsură ce vor fi înlocuite cu vehicule noi. Cu această investiţie în transportul public, primăria îşi propune să ofere un serviciu de calitate cetăţenilor şi să reducă emisiile de poluare în oraş", a adăugat directorul CTP Iaşi, conform sursei citate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite