Soţia unui afacerist reţinut de DIICOT, fost deputat PNL, numită manager al „maternităţii groazei” din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Dobre a fost numită manager interimar la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi
Cristina Dobre a fost numită manager interimar la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi

Ex-parlamentarul ieşean Cristina Dobre a fost numit manager interimar al Maternităţii “Elena Doamna” din Iaşi, după ce conducerea acestei instituţii a fost demisă urmare a morţii în condiţii neclare a unui bebeluş.

Decizia de numire în funcţia de manager interimar a Cristinei Dobre a fost semnată de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Fostul deputat urmează să preia funcţia începând de mâine, 16 decembrie.

 „Astăzi am semnat dispoziţia de numire în funcţia de manager interimar al Spitalului «Elena Doamna». Doamna Cristina Dobre va ocupa această funcţie până la ocuparea postului prin concurs în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni. Concursul va fi organizat de către Consiliul de Administraţie al spitalului”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Predarea-primirea funcţiei de manager interimar al Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi se va face în perioada 16 – 19.12.2014, au anunţat reprezenţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Cristina Dobre a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie în 1998. Până în 2006 a fost reprezentant medical al mai multor firme de profil. În perioada 2006-2008 a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare. În 2008, a fost aleasă deputat din partea PNL. A părăsit partidul în octombrie 2009, din ianuarie 2010 fiind membră a PDL.

În primăvara acestui an, Cristina Dobre a candidat pe un post de funcţionar public la Primăria din Hârlău, surse din mediul politic speculând la vremea respectivă că prin această mutare Dobre viza şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Soţul Cristinei Dobre, Cătălin, a fost reţinut în august 2013 de DIICOT într-o anchetă derulată de această instituţie împotriva mai multor firme de asigurări. Acesta ar răscumpărat ilegal poliţe de asigurare pentru mai mulţi angajaţi. Prejudiciul total calculat lui Dobre, potrivit anchetatorilor, era de 1.565.306 lei.
 

Pe aceeaşi temă:

Anchetatori de la Bucureşti trimişi la maternitatea groazei din Iaşi: "Nu va exista toleranţă faţă de nereguli"

Neglijenţă la o maternitate din Iaşi: bebeluş mort şi mamă lăsată în agonie. Toţi medicii şi asistentele de gardă au fugit o noapte din spital

Detalii teribile în ancheta bebeluşului mort la Iaşi: "Dacă spitalul nu este de gardă, în triaj nu este niciodată medic"

VIDEO Fabrică de avorturi ilegale din centrul Iaşiului. Pentru 1000 de euro ar fi întrerupt o sarcină de patru luni şi jumătate

Doctoriţele ieşene care fac avorturi ilegale, cercetate de Colegiul Medicilor

Medicii care fac avorturi ilegale de la Iaşi au mai primit o reclamaţie la Parchet

Tânără de 19 ani, însărcinată, operată pentru a patra oară la Iaşi. Medicii acuzaţi de neglijenţă, anchetaţi printr-o dispoziţie a ministrului Sănătăţii

Tânăra de 19 ani din Iaşi cu sarcină extrauterină, operată de patru ori şi spitalizată trei luni, a fost externată

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri