Medicii „maternităţii groazei“ au fost scoşi basma curată. Niciun vinovat în cazul bebeluşui născut mort la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea Elena Doamna a fost implicată în trecut în mai multe scandaluri
Maternitatea Elena Doamna a fost implicată în trecut în mai multe scandaluri

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a stabilit că medicii de la Maternitatea “Elena Doamna”, anchetaţi după ce un bebeluş a fost născut mort în noapte de 8 spre 9 septembrie, ar fi acţionat corect din punct de vedere medical şi nu se impune sancţionarea lor.

Reprezenţii Comisiei de malpraxis din cadrul DSP Iaşi s-a întrunit urmare a unei plângeri depuse de tatăl bebeluşui născut mort. Aceştia au concluzionat că niciun cadru medical care era de gardă în noapte tragediei nu s-ar face vinovat de malpraxis.

„În conformitate cu raportul de expertiză întocmit de către expertul medical desemnat, domnul acad. prof. univ. dr. Florin Stamatian, medic primar osbtretică-ginecologie, medic expert nominalizat prin ordinul Ministerului Sănătăţii şi în urma analizării întregului material probator administrat în cauză de către Comisia de monitorizare şi competenţă profesională a cazurilor de malpraxis, se constată inexistenţa unei situaţii de malpraxis pentru personalul medical sau a furnizorilor de servicii medicale, implicaţi în acordare de asistenţă medicală pentru pacienta Ciobanu Ioana“, au precizat reprezentanţii DSP.

Pe linie administrativă, cadrele medicale care au fost de gardă în noaptea respectivă au fost sancţionate după ancheta internă a spitalului cu diminuarea salarială cu 10% timp de trei luni, în timp ce managerul spitalului  Emil Anton şi a directorului medical Răzvan Socolov au fost demişi din funcţie.Dr. Răzvan Socolov a contestat această decizie în instanţă.
Tatăl bebeluşui născut mort a introdus şi o acţiune în instanţă împotriva doctoriţei care era de gardă în noaptea respectivă.

„Mă aşteptam la un răspuns din partea lor, cu adevăr. în sensul că Ministerul Sănătăţii spune că sunt nereguli, dânsii care sunt în subordinea ministerului spun că nu sunt neregului. Nu este caz de malpraxis atâta timp cât medicii nu erau in spital. Dar ei nu trebuiau să fie? Noi nu ne-am dus la hotel în acea seară cum spuneau unii, noi ne-am dus la spital. Mai departe o să mergem în instanţă, o să cerem o contra expertiză să vedem ce mai spun şi alţii“, a declarat onstantin Ciobanu, tatăl copilului.

Pe aceeaşi temă:

Anchetatori de la Bucureşti trimişi la maternitatea groazei din Iaşi: "Nu va exista toleranţă faţă de nereguli"

Neglijenţă la o maternitate din Iaşi: bebeluş mort şi mamă lăsată în agonie. Toţi medicii şi asistentele de gardă au fugit o noapte din spital

Detalii teribile în ancheta bebeluşului mort la Iaşi: "Dacă spitalul nu este de gardă, în triaj nu este niciodată medic"

VIDEO Fabrică de avorturi ilegale din centrul Iaşiului. Pentru 1000 de euro ar fi întrerupt o sarcină de patru luni şi jumătate

Doctoriţele ieşene care fac avorturi ilegale, cercetate de Colegiul Medicilor

Medicii care fac avorturi ilegale de la Iaşi au mai primit o reclamaţie la Parchet

Tânără de 19 ani, însărcinată, operată pentru a patra oară la Iaşi. Medicii acuzaţi de neglijenţă, anchetaţi printr-o dispoziţie a ministrului Sănătăţii

Tânăra de 19 ani din Iaşi cu sarcină extrauterină, operată de patru ori şi spitalizată trei luni, a fost externată

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri