VIDEO Fabrică de avorturi ilegale din centrul Iaşiului. Pentru 1000 de euro ar fi întrerupt o sarcină de patru luni şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obstetricienii Elena Stratan şi Doina Iancu întrerup sarcini care au depăşit termenul legal de 14 săptămâni. Ambele solicită nu mai puţin de 1.000 de euro contra serviciului prestat. Reporterii „ADS“ deţin înregistrări cu cei doi medici care îşi iau angajamentul să provoace avortul unei femei însărcinate în 4 luni şi jumătate.

Legea privind întreruperea de sarcină este terfelită chiar în centrul oraşului. Medicul ginecolog Elena Stratan efectuează avorturi ilegale la cabinetul său privat „Avicena“ de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Reporterii „ADS“ i-au prezentat medicului situaţia unei verişoare fictive aflată în străinătate, care este însărcinată în 4 luni şi jumătate şi care doreşte să vină în ţară şi să avorteze.

image

Medicul Elena Stratan s-a arătat dispus ca în schimbul a 1.000 de euro să facă întreruperea de sarcină, chiar şi dacă este ilegală. Ascultă mai jos dialogul dintre reporterul „Adevărul“ și medicul Elena Stratan:

„Să nu fie 5-6 luni, să mişte ăla şi să ţipe. Când are 4 luni, 4 luni şi jumătate nu e grav, ar putea să se mai poată face ceva. Poate să ia azi biletul de avion? Dacă ar ajunge mâine ar fi foarte bine ca să înceapă cu prima doză de pastile care opreşte sarcina din evoluţie, la 36 de ore se pune perfuzie, se iau medicamente care contractă uterul şi-l elimină“, explică medicul Stratan procedura medicală.

Când reporterii „ADS“ s-au dus în calitate de jurnalişti şi i-au prezentat situaţia, doctorul Elena Stratan a negat că ar fi fost de acord cu aşa ceva. Vezi mai jos reacția medicului Elena Stratan:

„Da, ştiu că dacă are peste 14 săptămâni avortul este ilegal, decât dacă are malformaţii sau alte probleme. De ce faceţi aşa? Eu am venit să vă caut sau dumneavoastră pe mine?“, a spus medicul Stratan.

„Mă numesc Iancu şi pot!“

Aceeaşi poveste, a verişoarei cu o sarcină înaintată care vrea să avorteze i-a fost prezentată şi ginecologului Doina Iancu, care se afla la Maternitatea „Elena Doamna“.

În primă fază, reporterul „Adevărul“ a stat de vorbă cu asistenta doctoriței Iancu. Ascultați mai jos ce sfaturi a primit de la cadrul medical:

Şi Doina Iancu s-a arătat dispusă să facă avortul ilegal, tot contra sumei de 1.000 de euro, dar a cerut discreţie din partea clientei. Ascultați mai jos dialogul dintre reporterul „Adevărul“ și medicul Doina Iancu:

„Se poate chiar dacă e în 4 luni şi jumătate, dar nu mai repeta. Lucrul ăsta nu trebuie să-l repeţi niciodată. Se poate, numele meu este Iancu şi pot. O să vedem noi unde vine. Ai numărul meu, dar la telefon nu discutăm de sarcină, nu discutăm de bani, nu discutăm de nimic, da?“, sunt indicaţiile ginecologului Iancu.

Când reporterii s-au prezentat în calitate de ziarişi, doctorul Iancu a negat cele spuse. Vezi mai jos reacția Doinei Iancu:

„Nu cred că am zis că fac la 18 săptămâni. Ilegal nu fac“, a replicat iritată Iancu.

Află pe forbes.ro cum haosul din sistemul public şi grija pentru copii  oferă "privaţilor" o perspectivă investiţională excepţională

Vezi pe forbes.ro ce spun investitorii din sănătate despre atuurile serviciilor medicale private

Citeşte pe forbes.ro cît de performante sunt spitalele private româneşti

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite