Tânără de 19 ani, însărcinată, operată pentru a patra oară la Iaşi. Medicii acuzaţi de neglijenţă, anchetaţi printr-o dispoziţie a ministrului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra în vârstă de 19 ani este în stare gravă după o serie de intervenţii chirurgicale realizate la mai multe spitale din Iaşi.

Monica N., tânăra de 19 ani aflată în stare gravă din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a unei sarcini extrauterine, a fost operată din nou astăzi, 2 aprilie, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi.

Este cea de-a patra intervenţie chirurgicală la care a fost supusă tânăra, începând cu data de 24 martie. Medicii de la Spitalul "Sf. Spiridon" au decis s-o opereze după ce au descoperit un hematom.

Iniţial, Monica N., originară din Botoşani, a ajuns la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi pe data de 15 martie, acuzând unele probleme apărute din cauza unei sarcini extrauterine de şase săptămâni. Medicii de la "Cuza Vodă" nu şi-au asumat internarea iniţial şi-au trimis-o la cealaltă maternitate din Iaşi, "Elena Doamna".

Acolo, tânăra a stat internată până luni, 17 martie, timp în care a urmat un tratament. A fost diagnosticată cu sarcină extrauterină tubară stânga. După externare, la întoarcerea în Botoşani, fata a repetat analizele, care din nou au indicat probleme. Ulterior, Monica a început să se simtă rău, iar duminică, 23 martie, a mers din nou la Maternitatea "Elena Doamna", unde a fost internată, de această dată.

Prima intervenţie chirurgicală în cazul pacientei a fost făcută luni, 24 martie, de către medicul Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii "Elena Doamna". La câteva ore după operaţie, starea tinerei s-a înrăutăţit, aceasta având hemoragie internă, astfel că medicii au decis să intervină din nou.

Sângerarea ar fi continuat şi la 13 ore după operaţie.

De data aceasta, pacienta a fost operată de către medicul de gardă Simona Niculescu, care, conform reprezentanţilor unităţii sanitare, ar fi apelat la ajutorul soţului ei, Dan Niculescu, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Din cauza situaţiei grave în care se afla tânăra, chiar şi după a doua intervenţie chirurgicală, marţi dimineaţă aceasta a fost din nou operată, pentru încercarea opririi hemoragiei. La această intervenţie, care a durat cinci ore, a participat o echipă mai mare de cadre medicale de la Spitalul "Sfântul Spiridon".

Prietenul tinerei, Ştefan A., este scandalizat de tratamentul din spitalele ieşene, iar familia a angajat un avocat care a trimis o sesizare la Ministerul Sănătăţii.

În acest moment, au loc două anchete în acest caz. Una internă, a Spitalului "Elena Doamna", şi una a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, la dispoziţia ministrului Sănătăţii.

"Am dispus efecutarea acestui control pentru a vedea cu exacitate cauzele care au făcut ca această gravidă să ajungă în comă. Controlul de desfăşoară împreună cu Direcţia de Sănătate Publică", a spus vineri, 28 martie, ministrul Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea unui control la Iaşi, în cazul tinerei aflate în comă indusă

Iaşi: Gravidele de la Maternitatea „Elena Doamna“ nasc printre gândaci

Condiţii ca în Evul Mediu la Maternitatea „Elena Doamna"

Aparatul de sterilizare de la Maternitatea „Elena Doamna"care a zăcut doi ani în curte va fi dat în funcţiune

Gravidele internate în maternitate sunt lăsate pradă hoţilor

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite