Situaţie fără precedent la Aeroportul din Iaşi. Aerogara este condusă interimar din iarnă, iar planurile de modernizare sunt puse în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai activă companie deţinută de Consiliul Judeţean Iaşi se află într-o situaţia incertă, după ce în decembrie fostul director Alexandru Anghel a fost suspendat din funcţie, iar la recentele concursuri pentru posturile de conducere cea de manager general nu a fost ocupată, deşi au fost cinci candidaţi pe loc.

Concursul organizat pentru patru funcţii de conducere la Aeroportul Internaţional Iaşi s-a dovedit un eşec pentru jumătate din posturi. Astfel, potrivit reprezentanţilor Consiliului de Administraţie, au fost ocupate funcţia de  director economic şi cea de director tehnic, în timp ce funcţiile de director operaţional şi cea de director general sunt încă neocupate, deşi pentru cea din urmă au fost cinci candidaţi. Singurul candidat pentru funcţia de director economic, Monica Nichituş, cea care este şi director provizoriu acum la Aeroport, a promovat examenul, iar pe funcţia de director tehnic a fost ales Ciprian Fântânaru.

Alexandru Anghel a candidat pentru funcţiile de director de operaţiuni aeroportuare şi director general, dar deşi este unul dintre cei mai experimentaţi candidaţi a fost respins. Acesta a contestat rezultatele, dar situaţia nu s-a schimbat. Pentru funcţia de director general au mai candidat George Zaharia (fost dispecer de sol), Rodica Baran, Gheorghe Corjăuţanu (fost director al Aeroportului Iaşi) şi Bogdan Balanişcu.

Acum, oficialii Aeroportului trebuie să reia concursul, dar în tot acest timp planurile de modernizare sunt în aer, fapt confirmat marţi de Cătălin Bulgariu, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Administraţie: „Suntem într-o întârziere cu planul de dezvoltare pentru că asta este în atributul directorului general. Planul va putea fi concretizat în momentul în care vom avea o persoană desemnată prin concurs în acest post”. Până la numirea unui nou director, funcţia de conducere a aerogării este ocupată provizoriu de Monica Nichituş.

Deşi compania a încheiat 2017 cu un profit de 1,5 milioane de euro, în ultimele zile ale anului trecut Consiliul de Administraţie a decis suspendarea directorului executiv Alexandru Anghel. Practic, directorului i s-a interzis accesul în Aeroport, motivul invocat de Consiliul de Administraţie fiind nepunerea în aplicare a unor hotărâri emise de Consiliul Judeţean. 

Consiliul de Administraţie de la Aeroport, condus de Mitică Rebegea, fost director al aerogării, a fost ales în vara lui 2017 şi este susţinut de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Cu toate acestea, până acum nu a fost prezentat şi aprobat un plan de management.

Citeşte şi:
Şase noi curse aeriene de la Iaşi: WizzAir anunţă destinaţii mai puţin obişnuite

 
 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite