Şase noi curse aeriene de la Iaşi: WizzAir anunţă destinaţii mai puţin obişnuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai active aeroporturi din ţară anunţă noi oportunităţi de călătorie. Compania Wizz Air a transmis vineri care sunt cele şase noi destinaţii directe de la Iaşi.

Cei care călătoresc din capitala Moldovei, vor putea beneficia din prima parte a anului viitor de noi destinaţii directe. Oficialii WizzAir au transmis vineri care sunt cele şase noi destinaţii de la Iaşi. Astfel, călătorii vor putea să opteze pentru curse directe către Malmo (Suedia), Billund (Danemarca), Dortmund (Germania) , Eindhoven (Olanda), Paris (Franţa) şi Salonic (Grecia). Biletele pentru aceste destinaţii vor putea fi cumpărate  deja, cu preţuri de la 99 de lei, iar cursele sunt disponibile din 31 aprilie şi 1 mai 2018. 

Deja Wizz Air a pus în vânzare zborurile din programul de vară 2018 pentru Iaşi. „În următoarele două săptămâni, tarifele pentru sezonul de vară, inclusiv noile rute, vor fi disponibile exclusiv membrilor WIZZ Discount Club, iar de pe 25 august 2017 vor fi accesibile tuturor. Pasagerii care îşi planifică vacanţele sau un weekend prelungit din Iaşi pot descoperi din vara anului 2018, cele 14 destinaţii în 10 ţări din Europa şi în alte regiuni, cu tarife care pornesc de la 85 RON**, inclusiv cele şase rute noi spre Eindhoven, Dortmund, Salonic, Billund, Malmö şi Paris Beauvais“, au transmis reprezentanţii companiei. 

image

Cu noile curse anunţate astăzi, Aeroportul din Iaşi ajunge la peste 30 de destinaţii interne şi internaţionale, ceea ce va ajuta şi mai mult ca aerogara să înregistreze recordul de peste un milion de pasageri, anual. „Faptul că cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală şi de Est vine să îşi extindă baza la Iaşi demonstrează că am făcut progrese continue în toţi aceşti ani. Am realizat o investiţie importantă pentru comunitate, reuşind să deschidem Iaşul spre lume. Când o companie parteneră doreşte să investească pe termen lung în oraşul tău înseamnă că înţelege că acesta are un potenţial însemnat de dezvoltare. Deschiderea noilor rute de la/către Iaşi, odată cu alocarea unei noi aeronave, este importantă nu doar pentru evoluţia aeroportului nostru, ci şi pentru întreaga regiune de Nord-Est", a punctat Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

Datele de trafic aferente lunii iulie prezentate recent de oficialii aerogării ieşene arătau un nou record pentru societatea ieşeană. Astfel, luna trecută, au tranzitat aerogara din capitala Moldovei aproximativ 118.000 de persoane. Faţă de luna similară a anului trecut s-a înregistrat o creştere de 22,36%, în timp ce faţă de iulie 2015 creşterea a fost de 218%.

„Este cea mai mare creştere raportată până în prezent, în ceea ce priveşte numărul călătorilor îmbarcaţi şi debarcaţi pe Aeroportul Iaşi, într-o singură lună. De asemenea, comparativ cu luna iunie, traficul în luna ce tocmai s-a încheiat este mai mare cu 16%“, au explicat oficialii aerogării. Potrivit acestora, de la începutul anului şi până în prezent, numărul total al pasagerilor a ajuns la 623.900, diferenţa fiind de 43% faţă de acelaşi interval al anului 2016.

Patru companii diferite operează zboruri în regim permanent de la Iaşi. Aerogara modernizată în ultimii ani are trei terminale, dar în condiţiile de creştere constantă a traficului apar frecvent blocaje în procesarea pasagerilor. De aceea, şefii judeţului au anunţat că vor continua lucrările de extindere, dar deocamdată nu se cunosc sursele concrete de finanţare pentru noua etapă de modernizare a aerogării.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite