Şcolarizare gratuită pentru meseria de vatman, la Iași. Proiect inedit la Compania de Transport Public

0
Publicat:

Cei care îşi doresc o carieră în transportul în comun au acum o ocazie inedită. Compania de Transport Public Iaşi oferă şcolarizare gratuită celor care doresc să practice meseria de vatman.

Tramvai Iaşi SURSĂ Pagina de Facebook SCTP Iaşi
Tramvai Iaşi SURSĂ Pagina de Facebook SCTP Iaşi

Astfel, candidaţii vor avea acces, fără să achite vreo taxă, la ore de instrurire teoretică şi practică dar şi la examinare. Cu toate acestea, există câteva condiţii care trebuie îndeplinite. 

„Singura şcoală de vatmani din Iaşi oferă gratuit cursuri celor care vor să conducă tramvaiele din oraş. Candidaţii vor încheia contractul de şcolarizare cu Compania de Transport Public Iaşi şi vor avea acces, fără să achite vreo taxă, la orele de instruire teoretică şi practică, inclusiv la examinare. Totodată, aceştia trebuie să fie de acord să lucreze în cadrul institutiei pentru o perioadă de cel puţin cinci ani de zile. Termenul limită, până la care pot fi depuse dosarele de înscriere de către candidaţi, este 3 februarie. Actele trebuie depuse la Registratura Companiei de Transport Public din Iaşi", au precizat reprezentanţii instituţiei ieşene. 

Care sunt condiţiile minime

Pentru a putea deveni vatman, candidaţii trebuie să aibă vârsta de 24 de ani şi să fi absolvit minim zece clase şi un curs de calificare sau şcoală profesională.

Totodată, candidaţii trebuie să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic.

Chiar dacă nu este obligatoriu, reprezentanţii Companiei de Transport Iaşi susţin că deţinerea unui permis de conducere pe drumurile publice poate să reprezinte un avantaj. Astfel, actele care trebuie depuse sunt următoarele: carte de identitate, permis de conducere, diplomă de studii şi certificate de calificare sau atestate profesionale, cazierul judiciar şi cazierul rutier pe ultimii cinci ani pentru deţinătorii de permis de conducere. 

Un factor care îi poate influenţa pe ieşeni să aleagă această meserie este faptul că în municipiul Iaşi s-a investit în parcul de mijloace de transport în comun. Astfel, multe dintre tramvaiele prezente pe traseele oraşului sunt noi, ajungând în Iaşi anul trecut sau la începutul acestui an. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite