Sute de tineri din toată ţara se vor reuni la Iaşi, la cea mai amplă competiţie între studenţi

0
Publicat:

Iaşul, prin intermediul Universităţii de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” va fi gazda celei mai ample competiţii între studenţi din România. Este vorba despre AGRONOMIADA 2023, eveniment ce va reuni tineri din întreaga ţară şi nu numai. 

Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi SURSĂ Facebook USAMV Iaşi
Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi SURSĂ Facebook USAMV Iaşi

Astfel, anul acesta, ieşenii vor găzdui ediţia a XXXIII-a a acestei competiţii. De-a lungul timpului, acest eveniment, ce datează încă din anii '70, a devenit o tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din ţară.

„Desfăşurat sub egida Aniversării celor 180 de ani de la primele cursuri de agricultură predate de Ion Ionescu la Academia Mihăileană, concursul profesional-ştiinţific şi sportiv AGRONOMIADA va fi organizat în acest an la Iaşi, în perioada 11 - 14 mai. La această ediţie sunt propuse 18 discipline profesionale şi cinci competiţii sportive, unde vor conura peste 380 de studenţi", a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţi sociale în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii din Iaşi. 

Sute de studenţi din ţară vor sosi la Iaşi

 Având în vedere că AGRONOMIADA este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional, la Iaşi vor sosi, în perioada menţionată, sute de elevi din toată România şi nu numai.

Această competiţie este menită să consolideze legăturile de colaborare şi prietenie dintre studenţii universităţilor cu profil similar din România. Astfel, se încearcă promovarea ideii de performanţă, stimularea studiului şi a calităţilor sportive în rândul studenţilor.

Astfel, între 11 şi 14 mai, la Iaşi vor sosi tineri de la toate universităţile agronomice şi de ştiinţele vieţii din ţară.

Printre acestea se numără Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Timişoara, Facultăţile de Agricultură şi Horticultură din cadrul Universităţii Craiova şi ale Universităţii Tehnice a Moldovei din Chişinău. 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite