Proces câştigat de o femeie împotriva Poliţiei Locale, care o amendase fără temei

0
0
FOTO: ARHIVA ADEVĂRUL
FOTO: ARHIVA ADEVĂRUL

Autorităţile i-au reproşat că nu avea autorizaţie de construire pentru extinderea trotuarelor de pe laturile curţii şi pentru o scară de lemn ataşată zidului de sprijin al casei.

O ieşeancă a câştigat procesul cu Poliţia Locală, care o amendase pentru că a făcut reparaţii minore la casa pe care abia şi-o cumpărase. 

În procesul-verbal, poliţistul local nu a menţionat ora controlului şi nu a avut un martor care să semneze actul pe care îl întocmise în lipsa femeii amendate, fapte care au convins-o pe ieşeancă să meargă la judecată. Totuşi, judecătorii au considerat că actul era întocmit legal, însă au apreciat şi că femeia nu era vinovată pentru nicio faptă.

„Trotuarele erau degradate la momentul în care petenta a cumpărat casa, fiind necesar să le repare. Petenta a reparat trotuarul dintre casa sa şi gardul vecinului, acesta fiind din beton, precum şi pe cel din faţa casei, care este din pavele. De asemenea, din declaraţie mai rezultă că vechea scară care cobora către demisolul casei putrezise, astfel încât era necesară realizarea uneia noi, aceasta fiind din lemn, mobilă şi demontabilă, în lipsa unei scări neexistând acces la demisol, din cauza diferenţei de nivel”, au rezumat judecătorii.

Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii permite efectuarea fără autorizaţie a lucrărilor care nu modifică structura de rezistenţă a construcţiilor. Conform legii 50/1991, nu necesită autorizaţie lucrările care vizează trotuare, ziduri de sprijin, scări de acces sau terase exterioare. 

Astfel, procesul-verbal întocmit de poliţistul local din Iaşi a fost anulat, iar instituţia va achita ieşencei în cauză suma de 770 de lei, cheltuieli de judecată.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Marele baraj din România construit în 35 de ani, rămas fără lac de acumulare. De ce s-au oprit lucrările VIDEO

EXCLUSIV Expert în istoria Europei de Est, despre actualul război: „Putin se teme de România”

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri