Primar din judeţul Iaşi, cercetat pentru fals în declaraţii. El este acuzat, de ANI, de incompatibilitate

0
0
Ionel Vatamanu / FOTO: Ziaruldeiasi.ro
Ionel Vatamanu / FOTO: Ziaruldeiasi.ro

Edilul din judeţul Iaşi este suspectat de fals în declaraţii, iar alţi aleşi locali din întreaga ţară sunt acuzaţi de incompatibilitate.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul primarului din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, Ionel Vatamanu, suspectat de fals în declaraţii în legătură cu un împrumut contractat în 2014 şi scandent peste doi ani.

„Menţiunile făcute în declaraţiile de avere depuse în perioada 2015 - 2017, referitoare la un contract de împrumut încheiat cu o societate comercială în anul 2014 şi scadent în anul 2024 sunt în neconcordanţă cu declaraţiile ulterioare ale acestuia referitoare la respectivul împrumut. De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi - Inspecţia Fiscală Persoane juridice pentru efectuarea de cercetări specifice inspecţiei fiscale în vederea stabilirii realităţii unor tranzacţii identificate urmare a informaţiilor rezultate din activitatea de evaluare a declaraţiilor de avere cu privire la posibila existenţă a unor fapte de încălcare a legislaţiei fiscale”, se arată într-o comunicare oficială transmisă de către Agenţia Naţională de Integritate. 

Conform ANI, şi alţi aleşi locali sunt acuzaţi de incompatibilitate. De exemplu, primarul comunei Aninoasa, Nicolae Marius Manole, fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Argeş, s-a aflat în incompatibilitate cât a fost consilier judeţean deoarece firma la care soţia sa era asociat unic şi administrator unic a încheiate contracte cu instituţii aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean. 

Ionuţ Stelian, consilier local la Muntenii de Sus, judeţul Vaslui, în perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problemele supuse dezbaterilor, a participat la adoptarea Hotărârii C.L. din data de 27 iunie 2019 prin care s-a aprobat alocarea sumei de 45.000 Lei clubului sportiv în cadrul căruia persoana evaluată era legitimat din data de 22 august 2013.

Paul Matei Vlad, consilier local la comuna Hălchiu, judeţul Braşov, a participat la data de 10 mai 2019 la deliberarea şi adoptarea Hotărârii C.L. al comunei Hălchiu, privind aprobarea încheierii contractelor de închiriere prin atribuire directă a unor suprafeţe de păşune proprietatea privată a comunei, pentru păşunatul animalelor, în baza căreia la data de 14 mai 2019, a fost încheiat contractul de închiriere între asociaţia reprezentată de tatăl persoanei evaluate şi Primăria comunei Hălchiu. Prin închirierea pajiştilor, asociaţia a încasat de  la A.P.I.A. - Centrul judeţean Brasov, subvenţii în sumă totală de 971.722 Lei. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Coaliţia cu o mână dă, cu o mână ia: cui i se măreşte leafa şi cine e tăiat de la porţie

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite