Prețurile la energie generează proteste la Iași. „Situația se îndreaptă spre haos” FOTO

0
0

Sute de manifestanți au protestat joi, 27 octombrie, în fața Prefecturii din Iași, din cauza lipsei de reacție a guvernanților în ceea ce privește creșterea prețurilor la alimente și la energie.

Protest la Iași. FOTO Andrei Luca
Protest la Iași. FOTO Andrei Luca

Astfel de proteste au avut loc în toate marile orașe ale României, joi, 27 octombrie, la ora prânzului. 

„Revendicările noastre au legătură în egală măsură și cu angajații din sectorul public și cu cei din sectorul privat, dar și cu pensionarii. Prețurile au luat-o razna, iar ceea ce se întâmplă la energia electrică și la gaz este de-a dreptul scandalos. Așteptăm ca cei care ne conduc să intervină și să ia niște măsuri împotriva acestei specule care are loc pe această piață așa zis liberă care există astăzi”, a transmis Iulian Cozianu, președintele Sindicatului Sanitas și al Confederației sindicale CNSLR-Frăția Iași.

Protest în fața Prefecturii din Iași. FOTO Andrei Luca
Protest în fața Prefecturii din Iași. FOTO Andrei Luca

Protestatarii s-au declarat nemulțumiți din cauza faptului că România este o țară care nu ar avea motive să se afle într-o criză energetică.

„Situația din țară se îndreaptă spre haos. Credem că guvernanții noștri ori nu știu ce au de făcut, ori nu pot, ori nu sunt lăsați. Vrem să găsească o soluție la criza energetică, cu care nu ar trebui să ne confruntăm în condițiile în care avem un mix de energie unic în Europa: avem cărbunele nostru, avem gazul nostru, petrolul nostru, avem vântul nostru, avem apele noastre și avem și o centrală nucleară care produce 1400 MW. De ce am ajuns să importăm energie?”, a declarat Sorin Turcu, de la Blocul Național Sindical Iași. 

Protest la Iași. FOTO Andrei Luca
Protest la Iași. FOTO Andrei Luca

Protestatarii au solicitat creșteri salariale pentru a face față creșterii costului vieții, plăți destinate persoanelor care fac eforturi pentru a-și plăti facturile la energie, plafonarea costurilor facturilor la energie, măsuri pentru protejarea veniturilor și a locurilor de muncă și modificarea legii dialogului social, pentru ca sindicatele să participe la orice negociere pentru măsurile anticriză. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri