Practica elevilor în câmp aduce bani frumoşi unui liceu din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii fac practică în câmp şi culeg via şcolii FOTO: Arhivă
Elevii fac practică în câmp şi culeg via şcolii FOTO: Arhivă

Elevii de la Liceul Agricol şi de Industrie Alimentară ‘’Vasile Adamachi’’ din Iaşi au început anul şcolar pe câmp, la culesul strugurilor, merelor şi cătinii. Recoltele sunt apoi vândute, iar din banii strânşi se cumpără cele necesare pentru şcoală.

În fiecare toamnă, elevii de la Liceul Agricol şi de Industrie Alimentară fac practică şi participă la culesul roadelor de pe câmp. Anul acesta, conducerea şcolii se laudă cu o recoltă bogată a viei: 15.000 de kilograme de struguri.  

Aceştia sunt vânduţi unei crame din Iaşi şi se strânge o sumă substanţială în bugetul şcolii: 18.000 de lei. Iar banii vor fi apoi investiţi în materiale utile pentru elevi. 

‘’La vie am avut o producţie foarte bună, 15 tone de struguri pe care îi vom vinde cu 1,2 lei pe kilogram. Iniţial am vrut ca din banii strânşi să cumpărăm nişte calculatoare, dar am primit bani în acest sens de la Primărie şi astfel am decis să cumpărăm materiale pentru laboratoarele şi cabinetele de agricultură şi industrie alimentară. Banii ne sunt de mare ajutor’’, spune Carmen Zelinschi, directorul Liceului Agricol şi de Industrie Alimentară din Iaşi. 

Iar strugurii nu sunt singura modalitate de gospodărire a liceului. Şi cătina urmează să fie vândută, iar merele vor fi folosite pentru cantina şcolii. 

‘’Merele mai bune le vom servi ca desert elevilor la cantină, iar din cele mai puţin aspectuoase se va face gem pe care îl vom folosi la plăcinte, tot pentru elevii noştri’’, mai spune Carmen Zelinschi, directorul liceului. 

Anul trecut, recolta de struguri a fost mai săracă şi a adus şcolii 8.000 de lei. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Metoda de succes a unor elevi din Iaşi de a face bani pentru liceu: tinerii culeg via şcolii, iar strugurii sunt vânduţi unei crame din judeţ

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite