Ploile au transformat Iaşiul în mica Veneţie. Mai multe străzi şi pasaje au fost inundate FOTO

0
Publicat:

Ploile care au căzut în noapte de 7 spre 8 iulie peste judeţul Iaşi au dat mari bătăi de cap oamenilor dar şi autorităţilor locale. Mai multe străzi şi pasaje din municipiu au fost inundate.

Inundaţii Iaşi SURSĂ FOTO Gheorghe Boureanu Radar Iaşi Oficial
Inundaţii Iaşi SURSĂ FOTO Gheorghe Boureanu Radar Iaşi Oficial

Astfel, încă de la primele ore ale dimineţii, ieşenii au putut vedea cum unele străzi din zone importante ale oraşului s-au transformat în adevărate lacuri, circulaţie rutieră fiind întreruptă.

S-a lucrat intens pentru remedierea situaţiei

Ploile care au căzut peste municipiul Iaşi au inundat mai multe străzi şi pasaje. Astfel, au fost afectate artere importante precum Bulvardul Nicolae Iorga sau Bulevardul Ferdinand l. Totodată, pasajele Galata şi Păcurari au fost inundate şi au fost închise mai multe ore.

Pentru a remedia situaţia, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi şi echipajele Poliţiei Locale au intervenit de la primele ore ale dimineţii. Astfel, s-au folosit pompe pentru înlăturarea apei şi cele două pasaje, Galata şi Păcurari, au putut fi redeschise.

,,A fost o noapte grea, cu precipitații multe care au creat probleme in diferite zone ale orașului. De la prima oră a dimineții, împreună cu ISU Iași si Poliția locală suntem în punctele inundate ale orașului și vom continua până când lucrurile revin la normal. Pasajul Galata a redevenit circulabil, deasemenea bulevardul Nicolae Iorga, se circulă dificil pe bd. Ferdinand I iar Pasajul Păcurari a fost şi el redeschis", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Din cauza apei care s-a acumulat pe străzi, mulţi şoferi din Iaşi au rămas fără numere de înmatriculare. Astfel, pe grupurile de Facebook din Iaşi circulă foarte multe fotografii cu numere de înmatriculare pierdute, dar şi cu locurile în care şoferii le pot găsi.

Meteorologii anunţă că vremea în judeţul Iaşi va fi în continuare instabilă. Astfel, ploile vor fi prezente şi astăzi, 8 iulie 2023. Totodată, se anunţă ploi şi duminică, 9 iulie. În aceste condiţii, autorităţile locale vor fi în alertă pentru a preveni eventualele inundaţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite