Oraşul din România unde va circula primul autobuz electric fabricat în România

0
0
FOTO Arhiva ATP Trucks & Buses
FOTO Arhiva ATP Trucks & Buses

Vehiculul electric este produs la Baia Mare de către ATP Trucks Automobile şi are o lungime de peste 12 metri şi o capacitate de 83 de locuri.

Compania de Transport Public Iaşi va testa, timp de două săptămâni, primul autobuz electric fabricat în România. Vehiculul, produs la Baia Mare de către ATP Trucks Automobile, va fi prezentat oficial, în Capitala Moldovei, în cursul zilei de luni, 18 iulie. Ulterior, până la sfârşitul lunii iulie, va circula pe toate traseele din municipiu. 

Autobuzul, cu o lungime de peste 12 metri şi o capacitate de 83 de locuri, are o autonomie de minimum 200 de kilometri în oraş, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri, conform producătorului. Vehiculul are podea joasă, reţea Wi-Fi gratuit şi priză USB în dreptul fiecărui set de scaune. 

„Întreaga arhitectură a proiectului ATP Bus a furnizat un autobuz electric modern, adaptat cerinţelor locale, cu profil ECO (ecologic şi economic), cu omologare europeană. Este un produs competitiv ce oferă soluţii reale în procesul de modernizare a transportului public urban şi răspunde nevoii de optimizare a costurilor”, susţine producătorul într-un comunicat. 

În anii următori, prin intermediul programelor de finanţare europeană 2021 - 2027, autorităţile locale vor putea lansa noi licitaţii pentru achiziţia de autobuze electrice.

De la lansare şi până în prezent, autobuzul electric a fost testat în Oradea, Brăila, Făgăraş, Tîrgu Mureş, Turda, Cluj, Sibiu, Sighişoara, Bistriţa, Satu Mare, Bucureşti şi Bacău. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Va declanşa presiunea occidentală unirea Rusiei cu Belarus? Când ar urma să anunţe Putin marea „fuziune” | ANALIZĂ

O prognoză meteo pentru anul 2050 s-ar putea adeveri chiar săptămâna viitoare

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite