O prostată de 600 de kilograme este amplasată în centrul oraşului. 1 din 3 ieşeni suferă de afecţiuni ale acestui organ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mulaj al unei prostate gigantice, ce măsoară 6 metri, a fost amplasată în faţa Palatului Culturii pentru a atrage atenţia asupra simptomelor ce stau la baza afecţiunilor acestui organ. În Iaşi, din cei 70.000 de bărbaţi cu vârsta peste 50 de ani, peste 22.000 suferă de prostată.

Medici urologi stau astăzi la dispoziţia ieşenilor cu informaţii privind simptomatologia şi tratamentul în cazul prostatei,  extrem de frecventă în rândul bărbaţilor care au peste 50 de ani. Aceştia au astăzi posibilitatea să primească sfaturi şi lămuriri de la doctori urologi.

Specialiştii recomandă ca toţi bărbaţii care întâmpină dificultăţi sau durere la urinare sau urinează frecvent, în special noaptea, să ceară ajutorul medicilor.

„Automedicaţia trebuie exclusă, persoanele care au probleme cu urinarea trebuie să se prezinte la medic pentru a primi tratamentul necesar. În Iaşi, din cei 70.000 de bărbaţi cu vârstă înaintată, 22.000-23.000 suferă de prostată. 70% din cei care se tratează au şanse să se vindece complet", spune doctorul Costică Novac, şeful Clinicii de Urologie a Spitalului „Dr. C. I. Parhon", aflat astăzi la eveniment pentru a răspunde nelămuririlor ieşenilor.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite