Miracol la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. O tânără a ieşit din comă profundă, după 23 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea / FOTO: Facebook
Andreea / FOTO: Facebook

Veste minunată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde Andreea, o studentă la Medicină în vârstă de 19 ani, şi-a revenit dintr-o comă profundă.

Revenire spectaculoasă la Spitalul de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu”, din Iaşi. O tânără în vârstă de 19 de ani, victimă a unui accident grav cu ATV-ul, a ieşit dintr-o comă profundă în care a stat 23 de zile. Andreea este conştientă şi urmează să treacă printr-un amplu proces de recuperare. 

”Vestea bună este că pacienta şi-a revenit din punct de vedere neurologic, după o perioadă îndelungată de ventilaţie mecanică, aproximativ 23 de zile. Ea este în momentul de faţă detubată, răspunde la comenzi verbale şi va necesita în perioada următoare o recuperare neuromotorie într-o clinică de specialitate. Pe măsură ce trece timpul, aportul nostru medical pentru salvarea pacientei s-a cam încheiat, de aici încolo recuperarea este cea mai importantă pentru ea, pentru a facilita inserţia ei socială şi familială.”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neorochirurgie din Iaşi. 

La începutul lunii februarie, Andreea se afla la Gura Humorului, împreună cu o altă prietenă şi au plecat la plimbare cu un ATV. Fetele s-au răsturnat într-o râpă, iar vehiculul a căzut peste tânăra de 19 ani, aceasta suferind leziuni grave. Şansele de supravieţuire erau destul de reduse, dar eforturile medicilor, împreună cu rugăciunile părinţilor au salvat-o pe Andreea. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un batalion de elicoptere de asalt din cadrul Brigăzii I Aviaţie de Luptă a Statelor Unite s-a reîntors în România, la Mihail Kogălniceanu FOTO

Doi fraţi români din Belgia, executaţi în stil mafiot cu câte un glonţ în cap. Firul anchetei a dus la un fost poliţist

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite