Un fost stareţ din Moldova reclamă că a fost violat la Socola. Colegul de salon de la Psihiatrie susţine contrariul

0
0
FOTO Facebook/ Hrisostom Filipescu
FOTO Facebook/ Hrisostom Filipescu

Presupusul violator susţine însă că fostul stareţ este cel care l-a rugat să întreţină relaţii sexuale. Poliţiştii au deschis dosar penal.

Hrisostom Filipescu, fost stareţ de la Mănăstirea Maria Magdalena din Ţibucani, judeţul Neamţ, îl acuză pe un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu care a stat în salon cât timp a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, că l-a violat.  

Presupusul violator a fost dus la audieri, moment în care le-a spus poliţiştilor o variantă total diferită faţă de cea a fostului stareţ. Bărbatul în vârstă de 53 de ani spune că Hrisostom Filipescu a fost cel care l-a rugat să întreţină relaţii sexuale. 

Potrivit acestuia, ar fi avut loc două raporturi sexuale cu consimţământul preotului în două zile consecutive. 

Oamenii legii urmează să stabilească care variantă este cea reală. 

 „Urmare a sesizării primite, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Urbană Iaşi au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Sursele „Adevărul” spun că bărbatul nu ar fi fost violat, conform rezultatelor primite de la IML. 

Totul ar fi pornit în urmă cu o săptămână, atunci când superiorii stareţului Hrisostom Filipescu, egumen al Schitului Ţibucani (judeţul Neamţ), au sesizat poliţia din Neamţ cu privire la dispariţia acestuia. În scurt timp s-a aflat că acesta s-ar afla într-o locuinţă din Rediu, judeţul Iaşi.  

Astfel, pe 5 martie poliţiştii ieşeni s-au deplasat la acea locuinţă şi l-au găsit pe Hrisostom singur în casă.

Potrivit Ziarului de Iaşi, fostul stareţ a început să facă gălăgie, iar poliţiştii l-au dus la Institul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi.  

Fostul stareţ a făcut un LIVE pe pagina sa de Facebook chiar din maşina poliţiei, lansând tot felul de acuzaţii, inclusiv la adresa BOR. 

În materialul video, unul în care afirma că maicile de la aşezămintele Văratec şi Miclăuşeni ar fi „mame surogat, purtătoare de copii pe sume de 15.000 - 25.000 euro la clinici din Turcia, Bucureşti şi Chişinău“ şi că el „luptă împotriva sistemului, împotriva abuzurilor din BOR“, mai susţine că are „respect maxim toată comunitatea LGBT“. 

În context, Ciprian Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a susţinut că Hrisostom Filipescu are probleme psihice: „Nu băgaţi în seamă tot ce spune cineva cu o astfel de stare psihică. Acum de ajutor are nevoie. Şi de rugăciune, mai ales”. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Fost stareţ, despre lesbiene şi gay: „Respect maxim toată comunitatea LGBT, este loc pentru toată lumea“

Un batalion de elicoptere de asalt din cadrul Brigăzii I Aviaţie de Luptă a Statelor Unite s-a reîntors în România, la Mihail Kogălniceanu FOTO

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite