Minune în spitalele din Iaşi: saloane goale, secţii închise şi externări pe bandă rulantă. Medicii şi-au luat vacanţă de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saloanele Spitalului de Recuperare din Iaşi sunt goale
Saloanele Spitalului de Recuperare din Iaşi sunt goale

În spitalele de Recuperare şi Căi Ferate din Iaşi, unde nu se tratează urgenţe, mai multe secţii au fost închise pentru că pacienţii s-au externat, iar medicii şi-au luat concedii. Sute de bolnavi au fost lăsaţi să plece acasă, la cei dragi, iar medicii au profitat ca să-şi ia vacanţă. Activitatea spitalelor se restrânge în această perioadă cam cu 40%.

În mai multe secţii de la Spitalul de Recuperare din Iaşi, unde internările se fac pe bază de programare, saloanele sunt goale. Pacienţii s-au externat pentru a merge acasă de sărbători. Situaţia este întâlnită în secţiile de Medicina Muncii, Recuperare Neuromotorie şi Balneologie. Mai rămân pacienţi doar în secţiile de ORL, Neurologie, Ortopedie. 

 ‘’Noi avem peste 530 de paturi şi cam 165 se eliberează în această perioadă. Ne restrângem activitatea cam cu 30-40 de procente. Noi neavând urgenţe ne permitem să reducem activitatea, medicii îşi pot lua şi ei concedii, rămân însă la serviciu medicii de gardă. Situaţia va reveni la normal în ianuarie’’, spune Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iaşi. 

Secţii închise sunt şi la Spitalul CF din Iaşi. Este vorba despre ORL, Oftalmologie şi Balneofizioterapie, activitatea reducându-se astfel la jumătate.

‘’Noi nu tratăm urgenţe. Este normal ca pacienţii să dorească ca de sărbători să fie acasă cu familia, astfel că se programează la internare după Revelion. La noi se lucrează cam cu 50% din personal în această perioadă’’, spune Mihai Glod, managerul Spitalului CF Iaşi. 

Bolnavii care însă nu vor putea merge acasă de sărbători din cauza stării de sănătate vor putea primi vizite mai dese în această perioadă.

Vă mai recomandăm: 

Cum se fardează moartea din spitalele ieşene. Centre medicale vechi de decenii, mai curate pe hârtie decât cele mai moderne clinici din Europa

Cea mai SF secţie dintr-un spital românesc: compartiment de robotică la Recuperare, în Iaşi

FOTO Medicină SF la cel mai mare spital de recuperare din Moldova. Sute de pacienţi paralizaţi se înghesuie la robotul-minune care le redă mersul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite