Mii de copii vor putea beneficia de servicii medicale într-un spital modern. Lucrările se apropie de final

0
Publicat:

Lucrările de modernizare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria" din Iaşi se apropie cu paşi repezi de final. Astfel, în cursul acestui an, unitatea medicală va putea fi folosită la capacitate maximă, devenind un spital ce îndeplineşte standardele europene.

Spitalul de Copii Iaşi SURSĂ Consiliul Judeţean Iaşi
Spitalul de Copii Iaşi SURSĂ Consiliul Judeţean Iaşi

Investiţiile de la Spitalul de Copii ating suma de 129.8 milioane de lei iar, în momentul de faţă, lucrările de reabilitare şi modernizare sunt gata în proporţie de 96.4%. În aceste condiţii, autorităţile şi medicii ieşeni consideră că vor reuşi să ofere servicii medicale la cel mai înalt nivel, întrucat spitalul primeşte pacienţi din toată regiunea Moldovei.

  Ne apropiem de momentul finalizării proiectului de reabilitare și modernizare a Spitalul de copii „Sf. Maria”, gradul de realizare fiind de 96,4%. În urma unei investiții de 129,8 milioane de lei, vom reda comunității un spital modern, complet reabilitat și adus la standarde europene. Am făcut până acum recepția lucrărilor la mai multe tronsoane, iar anul acesta vom reda integral spitalul cadrelor medicale spre a-și desăvârși actul medical, mai ales în aceste momente când este nevoie atât de mare de servicii profesioniste bazate pe un suport tehnologic de ultimă generație. Vreau să-i asigur pe părinți că facem toate eforturile ca să avem la Iași cel mai mare și modern spital pentru copii din țară’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.  

Modernizare importantă şi pentru Unitatea de Primire Urgenţe

Totodată, se derulează investiţii importante pentru extinderea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie. În acest caz, este vorba despre o nouă clădire ce va avea o suprafaţă de 2.300 metri pătraţi. Aceasta va avea demisol, parter şi un etaj iar pe terasă va fi amenajat un heliport.

Vom ajunge să avem infrastructura medicală necesară pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a celor peste 40.000 de copii din județ și din regiune care ajung anual la UPU. Valoarea totală a proiectului pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” este de 34,6 milioane de lei’’, adaugă Costel Alexe.

S-a solicitat finanţare pentru echiparea Blocului Operator şi a Laboratorului

Conducerea Spitalului pentru Copii din Iaşi încearcă să modernizeze şi Blocul Operator şi Laboratorul. Astfel, a fost înaintată o solicitare către Ministerul Sănătăţii, pentru a putea achiziţiona echipamente medicale la cele mai înalte standarde. Pentru acest proiect, investiţia necesară este de 18.2 milioane de lei.

„Dotarea blocului operator se va face la standard europene, conform listei de investiţii transmisă încă de anul trecut către Ministerul Sănătății. Am început o procedură de licitație pentru aceste echipamente și sperăm ca la sfârșitul acestei luni să o avem finalizată. În momentul când fila de buget va veni de la Ministerul Sănătății se va face contractul și comanda de echipamente medicale”, a precizat managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria’’, Alina Belu.

Totodată, unitatea medicală va avea şi un compartiment de diagnostic şi tratament în patologia Spectru Autist şi ADHD, acest lucru fiind o noutate la nivel naţional. Această proiect se ridică la 80 de milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite