Mesajul emoționant transmis de un părinte al cărui copil a fost salvat din ghearele morții: „Al nostru copil s-a născut a doua oară”

0
Publicat:

Băiatul a fost diagnosticat cu meningită meningococică și a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Medicii au reuşit să-l salveze, iar acum micuţul este bine.

Copil internat în spital  Sursa foto: Arhiva CJ Iași
Copil internat în spital Sursa foto: Arhiva CJ Iași

Un băieţel din Galaţi a fost salvat de medicii ieşeni. Mesajul tatălui pentru cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași a impresionat și emoționat. 

Radu a fost diagnosticat cu meningita meningococica. Copilul se afla în stare gravă şi a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Medicii au reuşit să-l salveze, iar acum micuţul este bine. 

„Dumnezeu a lucrat prin oameni”

Tatăl copilului a ţinut să transmită un mesaj de mulţumire întregii echipe.

(...) vreau să mulțumesc, pe această cale, profesioniștilor din cadrul spitalului dumneavoastră, care l-au tratat cu eforturi deosebite pe băiatul meu, de meningită meningococică. Am ajuns acolo pe 5 ianuarie, după un adevărat calvar și după o cursă contra cronometru, de la Galați, împietriți și fără să putem înțelege de ce ni se întâmplă așa ceva. Și totuși, am înțeles ulterior că așa trebuia să se întâmple, iar noi trebuia să întâlnim nişte oameni cu suflet mare, care au făcut tot ceea ce era de făcut, pentru ca Radu să se facă bine! Acolo, Dumnezeu a lucrat prin oameni, de la Triaj, la ATI și, ulterior, pe secție”, a transmis tatăl lui Radu. 

Au venit de la Galați la Iași, căutând profesioniști și un tratament bun pentru Radu, al cărui diagnostic a venit ca un fulger peste familie. Mulțumirile se îndreaptă mai ales către medicii care au avut grijă de Radu, dar și conducerii unității medicale din Capitala Moldovei. 

Efectiv, am simțit că al nostru copil s-a născut a doua oară, iar lucrul acesta li se datorează medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Doresc să mulțumesc în mod deosebit: Dr Petrovici Cristina, Dr Scutaru Sanda, Dr Paliciuc Diana, Dr. Barcan Bianca, Dr. Vlad Liliana! De asemenea, un gând bun cu mulțumiri pentru ajutorul din umbră, Dr Florin Roșu, managerul Spitalului! Mii de mulțumiri și colectivului de asistente și infirmieri/ infirmiere, care a fost la înălțime, din toate punctele de vedere! Tuturor acestora, le mulțumesc din suflet, le doresc putere de muncă și multă, multă sănătate! Datorită vouă, Radu este bine! Toate cele bune, de la Galați! Cu respect și prețuire, Marius”, a transmis tatăl copilului diagnosticat cu meningita meningococica.

Ce este meningita meningococică

Boala cu care a fost diagnosticat Radu este o boală contagioasă acută caracterizată prin inflamația membranelor protectoare ale creierului și măduvei spinării, o inflamație generată de bacteria Neisseria Meningitidis.

La baza prevenției acestei afecțiuni stă vaccinul meningococic, dar și o imunitate puternică.

Atunci când nu se intervine de urgență cu un tratament corespunzător, meningita meningococică poate produce sechele neurologice (epilepsie, hidrocefalie, deficiențe cognitive) și O.R.L (pierderea permanentă a auzului). În caz contrar, afecțiunea poate conduce la decesul pacientului, având în vedere evoluția rapidă a bolii.

Meningita meningococică se transmite pe cale aeriană prin intermediul vaporilor propagați de strănut sau tuse, stropi pulverizați de o persoană bolnavă către o altă persoană ce va deveni vulnerabilă în fața infecției dacă aceasta nu este vaccinată meningococic. Purtătorul poate fi într-o primă fază asimptomatic, însă poate transmite boala, atunci când intră în contact cu aceasta.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite