Recompensă de 300 de dolari pentru a aduce colegi noi. Se întâmplă în echipa unei fabrici de ambalaje din Iaşi

0
Publicat:

Este o metotă folosită cu succes de ani de zile  în SUA. Acum prinde avânt şi în companiile de la noi în ţară. Și pare a fi o reușită. Zeci de CV-uri au ajuns deja la compania Exonia din Iași.

Directorul general al firmei Exonia Iaşi, Tiberiu Stoian  FOTO Arhiva Exonia
Directorul general al firmei Exonia Iaşi, Tiberiu Stoian FOTO Arhiva Exonia

„Oferim Recompensă. Câte $300!”, așa începe anunțul online al conducerii unei fabrici de ambalaje şi pungi din Iaşi. Chiar și liniile tehnologice performante au nevoie de oameni care să le opereze, acesta este principiul pe care se bazează conducerea Exonia Iași.  

Astfel, s-a decis ca fiecare recomandare care se dovedește a fi un succes să fie recompensată cu 300 de dolari, cash.

„Căutăm trei mecanici / electromecanici buni. Dacă tu cunoști unul și ni-l recomanzi, noi îl angajăm iar el performează în primele trei luni, încasezi recompensa de 300 DOLARI. Cash!”, se mai arată în anunțul conducerii Exonia. 

În prezent, aproape 150 de persoane lucrează în această fabrică, însă e nevoie de specialişti, care sunt greu de găsit.

Pentru că utilajele astea sunt performante, dar, surpriză, nu funcţionează singure niciodată. În acelaşi timp căutăm oameni cu multă experienţă. Ăsta e motivul pentru care suntem dispuşi să oferim o recompensă, dar şi să-i recompensăm aşa cum merită!”, explică, pentru Observator, Tiberiu Stoian, directorul general al firmei Exonia Iaşi.

Perioadă mai scurtă și reușită mai mare

Specialiştii spun că şansele ca angajaţii să se adapteze rapid şi să rămână mult timp în companie sunt mai mari prin recomandarea cu recompensă. 

Cu siguranță că timpul scurs pentru a găsi acele persoane potrivite este un pic mai scurt. O campanie poate dura de la o lună la mai multe luni, pe când un profesionist din cadrul companiei ar putea să recomande pe cineva. Dacă intră pe o platformă, s-ar putea ca detaliile prezentate acolo să nu fie la fel de atrăgătoare precum le-ar prezenta un angajat”, explică Diana Chihaia, șefa Serviciului pentru Orientare în Carieră al UAIC Iași. 

Grupul Exonia din Iaşi a fost fondat în anul 2003. Dacă în 2019 exporturile de ambalaje produse de Exonia erau de sub 10% din cifra de afaceri, acestea au urcat la 67% la sfârșitul lui 2022. Principalele piețe sunt Statele Unite și țările din vestul Europei, unde Exonia exportă sacoșe personalizate fabricate din hârtie reciclată.

Clienţii români, cei mai pretenţioşi 

Pungile Exonia sunt realizate atât pentru clienţi români, cât şi la comanda unor firme din străinătate. Făcând o comparaţie între cele două pieţe, Tiberiu Stoian, mananger general al Exonia, spune că cei mai pretenţioşi sunt clienţii români. 

Surprinzător, cei mai pretenţioşi clienţi, din perspectiva noastră, sunt clienţii români. Aceştia îşi doresc să iasă în evidenţă, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, dar îşi doresc nişte ambalaje extrem de complexe. Sunt nişte clienţi care pun accent pe detalii”, a declarat Tiberiu Stoian într-o emisiune la VIVA FM Iași. 

Fabrica de Ambalaje Exonia a primit Premiul de Excelență „Best Green Business” 2022. „Acordarea pentru prima dată în Romania a acestui premiu prestigios, reprezintă o încununare a eforturilor echipei noastre de a investi, de a produce ambalaje prietenoase cu natura, dar și de a promova consumul sustenabil atât la nivel național cât și la nivelul statelor UE și US. Ne bucură și aprecierea trendului de creștere viguroasă a indicatorilor noștri financiari, care reprezintă o dovadă că piața este receptivă la soluțiile propuse de noi”, au transmis reprezentanții Exonia. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite